Les noies també volen créixer

18/11/2016 – La Fundació Esportiva Grama està intentant potenciar la secció femenina de l’entitat: de moment té els seus tres equips entre els quatre primers classificats.

És evident que la principal via d’expansió esportiva que està vivint la Fundació Grama s’ha donat en el futbol femení. L’entitat, però, també ha creat una línia de futbol dirigida a les noies de Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta temporada, el club presidit per Antonio Morales gaudeix de tres plantilles femenines. El primer equip ocupa la segona plaça del grup III de la Segona Catalana, amb 16 punts sumats i sense conèixer la derrota.

El bon rendiment mostrat per la formació de Dani Molina també l’està exhibint l’Infantil-Aleví, quart amb 13 punts sumats en sis encontres després d’encadenar quatre victòries seguides.

Per acabar, l’Aleví-Benjamí-Prebenjamí està quallant una gran lliga, mantenint-se invicte i havent cedint només dos punts dels 21 que s’han jugat. En aquest cas, la Fundació Grama és segona i té el líder (el Sant Gabriel, 21) a tocar.

“La idea seria poder acabar de tancar totes les franges d’edat, incorporant un Juvenil-Cadet. És el que ens plantegem per la temporada vinent”, relatava Jordi Pérez, coordinador de la secció femenina de l’entitat.

El tècnic de la Fundació Grama ens detalla quin full de ruta està seguint la institució per consolidar la base i poder créixer. “Tots els nostres equips es troben en la part alta de la classificació. S’està intentant que les jugadores evolucionin i que se sentin part d’un grup. Mantenir els equips units i sense pèrdues d’efectius és clau per guanyar categories”, apuntava.

Malgrat que la Fundació ha de lluitar perquè clubs com “el Barça o l’Espanyol” no pesquin dins del seu planter, des del club tampoc es vol tenir pressa per avançar a marxes forçades.

“La temporada passada el Barça va fitxar a dues de les nostres jugadores i l’Espanyol en volia incorporar a dues més. Això et deixa clar que mantenir els equips no és senzill. Ara ens trobem en un procés lent de creixement”, reflexionava Pérez.

La forma de treballar

Centrant-nos en la metodologia de treball, a la Fundació Grama s’intenten buscar els beneficis de fer coincidir en alguns nivells el futbol masculí i el femení. “En edats molt inicials no va malament que les nenes i els nens juguin plegats. El problema és que no hi ha equips femenins de nenes d’aquestes edats. Amb els nens aprenen a anar al contacte i perden la por”, declarava Jordi Pérez.

De tota manera, el coordinador del conjunt blau té molt clar que el futbol femení “és un món a part des del punt de vista tècnic” en relació al masculí. És per aquest motiu que els equips de noies de la Grama se centren molt “en la tecnificació, en el contacte amb la pilota i en les distàncies curtes”. “El físic hi té un paper secundari”, advertia el tècnic.

A nivell d’ambient, l’avantatge de la secció femenina és que el volum reduït d’equips ha acabat generant una sensació de “família ben avinguda” entre el primer equip, la base i les famílies. “Tots els equips estan pendents dels altres i es van a veure mútuament. La unió és molt forta”, celebrava Jordi Pérez, coordinador de la Fundació.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM