Les entitats fan un bon balanç del 9-N

12/12/2014 Un total de 17.797 persones van opinar a les urnes instal•lades als instituts sobre quin futur volen per al país.

La Xarxa Colomenca pel Dret a Decidir, integrada per 40 col·lectius locals, ha fet un balanç “molt positiu” de la jornada del 9-N, en què un total de 17.797 persones es van acostar fins a les urnes dels instituts de la ciutat per opinar sobre el futur de Catalunya. “El balanç és molt bo, sobretot perquè van anar a votar un nombre de colomencs i colomenques superior als que van votar el 2102 a les forces polítiques que donaven suport al procés (CiU, ERC, CUP i ICV-EUiA), que foren una mica més de 16.000 persones”, indica Albert Fabà, un dels portaveus habituals de la xarxa. Per a ell, “l’èxit és encara més manifest” si és té compte “les dificultats logístiques de la jornada”. De les gairebé 18.000 persones que van anar a votar, 11.083 (62,27%) es van de cantar pel “sí-sí” i per tant reclamen la independència del país. La victòria d’aquesta opció va ser clara.

Dels resultats destaca també el percentatge del “no” atès que mentre que en el conjunt de Catalunya un 4,5% dels votants van expressar que no volen canviar l’actual encaix de Catalunya dins d’Espanya, a Santa Coloma aquesta opció va arribar a l’11,06%. Fins a 3.243 colomencs (18,22%) van votar “sí-no”, 202 (1,14%) “sí-en blanc” i 95 persones (0,53%) es van decantar pel vot en blanc. L’opció d’”altres”, que també inclou el vots nuls, representa 1.205 vots (6,77%). Des de la xarxa Colomenca pel Dret a Decidir no entren a valorar al detall els resultats de la jornada, més enllà de mostrar-se satisfets amb la participació, que era el gran objectiu que es perseguia. Entre els col•lectius que la integren posicions diverses sobre el sentit del vot, un fet que podria explicar, en opinió d’Albert Fabà, la mobilització del votant del “no”. “Potser hi va ajudar una intensa campanya d’informació que vam fer les organitzacions partidàries del procés”, assenyala. Es van editar gairebé 40.000 octavetes personalitzades, amb el punt de votació, sense cap més orientació. La campanya va donar “molta feina” però que es va saldar “amb resultats molt favorables”.

Ara que els partits polítics catalans favorables a la independència han fet públic el seu full de ruta, la Xarxa Colomenca pel Dret a Decidir té clar que no és a aquests col•lectius als que els pertoca fer campanya ja que sempre s’han respectat les diferents sensibilitats que conviuen dins la xarxa. “Una organització com aquesta, que té un caràcter molt ampli, té sentit si treballa els temes on hi ha un acord molt gran i deixa de banda les qüestions que els poden separar”, subratlla Albert Fabà. Seguiran treballant, així doncs, a favor del dret a decidir.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM