Les dones colomenques que treballen de nit ja no són invisibles

El passat 14 de gener va tenir lloc, a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré l’acte de presentació de El Calendari de les Dones 2020, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament i el CIRD, i que compta amb la col•laboració del Consell Local de les Dones per a la Igualtat, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de la Dona.

Visibilitzar i sensibilitzar

El seu objectiu és visibilitzar les dones que viuen i/o treballen a Santa Coloma, en tota la seva diversitat, així com donar valor i reconeixement a tot el que fan a la nostra societat, i sensibilitzar a la ciutadania envers les temàtiques de gènere.

Des de la primera edició, les temàtiques tractades han estat molt diverses, com ara les dones emprenedores, esportistes, artistes, polítiques, del món de la gastronomia… Fins i tot s’ha abordat i reivindicat la recuperació de la memòria històrica de les dones i s’ha denunciat l’escassa presència de noms de dones als carrers i espais públics de la ciutat.

L’Alicia Rodríguez és periodista i una de les protagonistes del calendari d’enguany: “em dedico al periodisme cultural i, per tant, em toca cobrir alguns actes de nit, sobretot concerts”, comenta l’Alicia a aquest Diari. “És un dels actes més agraïts de la ciutat perquè són dones quotidianes que la gent coneix. Em vaig encarregar de les entrevistes a aquestes dones i puc assegurar que és un projecte fet amb molt d’afecte, per la meva part, com per part de l’Ajuntament”.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, per la seva part, també ha volgut destacar el paper d’aquestes dones en el dia a dia, ja que “treballar de nit suposa estar disposada a renunciar a hores de son i doblar jornades laborals i familiars” i recorda el valor afegit en el treball d’aquestes dones perquè “van decidir apostar per aquests oficis, professions nocturnes originàriament destinades als homes, van trencar motlles i van desafiar convencions socioculturals”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM