Les caigudes de pacients a l’Esperit Sant es redueixen un 43%

Les caigudes en pacients hospitalitzats a la Fundació Hospital de l’Esperit Sant s’han reduït en l’últim any un 42,7%. Durant el 2019 es van precipitar 71 pacients, mentre que al 2018 ho van fer 124. Les causes més habituals d’aquests incidents van ser les relliscades, la debilitat muscular i la pèrdua d’equilibri, mentre que les ensopegades van ser el motiu que més es va reduir l’any passat, fins a gairebé desaparèixer.

Aquesta important reducció s’ha produït gràcies a l’esforç realitzat per tot el personal assistencial a l’hora de prevenir caigudes, així com a una creixent sensibilitat envers aquest tipus d’incidents. A més, amb l’objectiu de detectar el risc de caigudes en pacients fràgils, l’any passat es van posar en marxa les interconsultes de pacient fràgil a Fisioteràpia i Dietètica.

A més, el Grup de Treaball Prevenció de Caigudes i Contencions realitza talls de prevalença mensuals per valorar l’efectivitat de les accions i ofereix suport i resolució de dubtes als professionals d’Infermeria.

Amb l’objectiu de mantenir aquesta tendència a la baixa, l’Hospital celebra demà un nou Dia Institucional de la Prevenció de Caigudes, en el marc de la Campanya La Seguretat és Cosa de Tots 2020.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM