Les biblioteques registren més de 400.000 usuaris en 2012

18/03/12. L'any passat, més de 400.000 persones van passar per les biblioteques de la ciutat. Es consoliden en centre culturals de trobada, d'estudi i d'oci, atès el nombre d'activitats que organitzen cada any.

18/03/13. Les tres biblioteques colomenques -Central, Singuerlín i Can Peixauet- van registrar l’any passat un total de 406.736 visites, més de 1.400 al dia de mitjana. Cal destacar especialment la sala d'actes de la Biblioteca Singuerlín, a la qual van acudir l'any passat 15.000 persones per participar en alguna activitat cultural. Aquesta sala ofereix una programació estable de cinema i, el 2012, hi va haver 29 sessions (14 pel·lícules infantils i 15 per a adults) que van comptabilitzar 1.627 assistents.

 

La nota que els usuaris li atorguen als tres equipaments també és molt elevada. Segons una enquesta, el 65% dels usuaris visita la biblioteca almenys un cop al mes, especialment en la franja horària de la tarda. El grau de satisfacció global obté un notable alt (8,2) que frega l'excel·lent al servei de préstecs de documents (8,9).Pel que fa a l'ús de la tecnologia cal assenyalar que el 38% consulta la biblioteca virtual, el 20% es connecta ocasionalment al senyal Wi-Fi i el 10% ho fa habitualment. Són persones que han incorporat Internet i les tecnologies de comunicació a les seves vides.

 

Més que prèstec

Malgrat la impactant irrupció del llibre electrònic en les nostres vides i de l'ús massificat d'Internet, les biblioteques es mantenen, any rere any, en uns paràmetres d'ús molt alts i bastant similars. Els equipaments s’han convertit en els principals centres culturals de la ciutat. Són espais dinàmics i oberts amb infraestructures i personal qualificats, situats a 10 minuts caminat des de qualsevol llar.

 

És important també l'augment d'usuaris dels serveis de Wi-Fi, Ofimàtica i Internet i l'increment de les activitats culturals, organitzades, en molts casos, per entitats ciutadanes. Es consolida, per altra banda, la tendència detectada en els últims anys: les biblioteques són molt més que espais de lectura i préstec de documents, són centres culturals, de trobada, d'estudi i d'oci.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure