https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com
L’AMB fa pinya amb l’ajuntament en la lluita contra la autopista elèctrica - Diari de Santa Coloma
 

L’AMB fa pinya amb l’ajuntament en la lluita contra la autopista elèctrica

17/12/2015 – La institució exigeix un estudi ambiental complet sobre la MAT.

Santa Coloma guanya un nou aliat en la lluita contra la MAT. Ara, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat que portarà davant els tribunals al Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio
Ambiente en el cas que Red Eléctrica de España (REE) desplegui la línia elèctrica de molt alta tensió sense fer l’estudi complet de l’impacte ambiental que li exigeix la Unió Europea. El consell metropolità va aprobar el dia 24 una declaració que replica l’anunci del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de realitzar aquest sondeig de forma simplificada.

La reacció se suma a la oposició mostrada per l’Ajuntament a la intenció del Govern central de fer una modificació de les línies de 200 quilovolts entre Sentmenat, Sant Fost, Canyet, Sant Andreu i Ca Jardí per una connexió de 400 kV entre Pierola i Santa Coloma.

L’AMB recorda que el juliol de l’any passat la Comissió Europea va donar la raó a les raons exposades pel consistori colomenc i obria procediment administratiu d’infracció contra l’executiu central per “incompliment del dret comunitari en observar indicis greus de vulneració” de la normativa ambiental de la UE, en faltar “el tràmit esencial de l’avaluació de l’impacte ambiental”.

Poc respecte a les institucions
L’AMB destaca que tampoc ha estat objecte de consultes per part del ministeri, malgrat que era el procedent atenent les seves competències en materia d’ordenació del territori.

D’aquesta manera, AMB ha fet pública una declaració en què mostra la seva oposició a un projecte “manifestament innecessari”, exigeix que l’estudi ministerial sigui exhaustiu i no simplificat, i anuncia que demanarà l’adhesió dels 36 municipis que integren l’ens a la sol•licitud de l’Ajuntament de Santa Coloma. Una declaració que traslladarà a l’Executiu central i que, en cas de no obtenir la resposta esperada, serà el pas previ a l’inici de les “pertinents accions legals”, segons han exposat fonts d’AMB.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure