L’alcalde Hernández ja té estàtua a Les Oliveres

02/12/2016 – Des del passat dissabte, el barri de Les Oliveres ja compta amb l’estàtua de l’alcalde de Santa Coloma.

Ets vent i eres llum. La frase pertany al poema de Rodolfo del Hoyo, que ell mateix va llegir en l’acte de Can Zam, davant del barri de les Oliveres, el dissabte dia 26. No va ser només un acte d’homenatge a Lluís Hernández, el primer alcalde la democràcia (1979 i 1991), sinó un acte de reconeixement en paraules de Núria Parlon, l’actual alcaldessa. O com va dir Eulàlia Vintró, excompanya del PSUC i exregidora de Barcelona, que es va referir a l’home, cristià i polític amb alguns qualificatius: bo, humil, compromès, generós, empàtic, coherent, trapella, lúcid, incorruptible… Les més de 500 persones reunides a tocar de la parada de metro seguien mudes la presentació de Marga Dordella i Ferran Saro. Entre els familiars de la primera fila hi havia llàgrimes i mans entrellaçades, i ava Eulàlia Vintró, quan la veterana comunista parlava. La Eulàlia Vintró que va provocar algunes rialles quan va explicar que de joveneta anava a les misses d’en Lluís i entre el públic, un nus a la gola i algun somriure glaçat.

Hi havia camarades d’en Lluís, molts, però també socialistes i cupaires, excapellans obrers i ateus de tota mena, representants del Puigcastellar i de les associacions de veïns, excompanys de la ‘Revista Grama’ i periodistes de la nova fornada; gent que en el seu terreny s’ha trencat la cara per Santa Coloma, gent que va acompanyar al Lluís en la seva aventura. Les reivindicacions d’avui no estan tan lluny d’aquelles lluites, recordava Núria Parlon.

Catòlica i psuquera

L’alcaldessa dels nous temps, que fotografa la imponent parròquia de Sant Pacià de Sant Andreu i es confessava amb el llavors jove sacerdot, que era més bo que el pa i li imposava benèvoles penitències.
El pobre Lluís, que el cel sigui, que després encapçalaria les manifestacions a la nostra ciutat i, més tard, donaria la vida per Déu i per Santa Coloma, al carrer i en aquelles reunions de municipis en què estaven Eulàlia Vintró i Antoni Farrés, de Sabadell. Uns buscant brega i Lluís posant pau i trobant la síntesi, explicava aquell matí gris i timidament plujós. Així era en Lluís Hernández, que ja té estàtua al seu barri, segons la Eulàlia Vintró, i als centenars d’amics i admiradors de l’exalcalde desaparegut. Era llum i avui és vent.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM