L’Ajuntament té 15 milions d’euros de superàvit que no pot fer servir

30/03/2017 – El consistori colomenc disposa d’un romanent de tresoreria de 16 milions d’euros, el nivell d’endeutament és del 68,49% i les factures a proveïdors es paguen a 47 dies.

A l’hora de tancar el darrer número d’aquest diari, aquest dimecres, el ple de l’Ajuntament no havia començat. S’havia canviat el dia -de dilluns a dimecres- per un compromís de l’alcaldessa. No obstant això, la tossuderia dels fets i la majoria absoluta del PSC permeten avançar algunes qüestions. Per exemple que l’Ajuntament aprovarà unes modificacions del pressupost del 2017. Avui, té un superàvit de 15 milions d’euros que, això no obstant, no pot invertir en despesa social ni en asfaltar carrers, per posar dos exemples.

La llei d’estabilitat pressupostària, aprovada pel Govern central, oblida als ajuntaments a utilitzar els superàvits per a pagar els crèdits amb els bancs. “Als ajuntaments hi ha un clam per canviar la llei, que no ens permet ajudar a les famílies en aquesta època tan difícil”, va assegurar Esteve Serrano, en una trobada amb la premsa. Tanmateix, Serrano va informar que el Consistori disposava d’un romanent de tresoreria de 16 milions, que el nivell d’endeutament era del 68,49% i que les factures a proveïdors es paguen a 47 dies.

Famílies

També va concretar algunes modificacions de crèdit, motivades per l’incompliment del Govern de la llei de dependència. Això obliga, segons va explicar el regidor a destinar 384.566 euros més a l’atenció domiciliària de les famílies; 250.000 per l’àrea de Cultura i 624.000 en enllumenat públic de Santa Coloma.

Obres

Les modificacions afecten l’aparcament del Mercat de Singuerlín, l’escola bressol i el centre Cívic de les Oliveres, així com el clavegueram del carrer Mallorca amb Anselm de Riu. Per a aquestes millores es destinaran 459.237 euros.

La Vallensana

També estava prevista l’aprovació d’una moció de PSC i Ciutadans que demana una solució per als 500 veïns de la urbanització Bosc d’en Vilaró. En aquest lloc de la Vallensana es van construir als anys 60 un total de 206 cases il·legals. Es tracta d’una moció gairebé calcada a la presentada pel PP a Montcada.

L’alcaldessa ajorna el Ple

Núria Parlon va provocar la indignació de tots els grups de l’oposició per ajornar la celebració del ple per un compromís. L’alcaldessa va presentar dilluns, a les 19 hores, ‘Las amenazas del TTIP y del CETA’ d’Adoració Guamán (Pol·len Edicions). La decisió li ha valgut una onada de crítiques a les xarxes socials per part de l’oposició i la protesta de SOM Gramenet en el mateix Ajuntament. Aquest grup es va presentar dilluns a la sala, a l’hora habitual, i va enviar un tuit des dels seus seients: “@nuriaparlon: Ah, però això de què el #PleGramenet se suspenia x la presentació d’un llibre no era una broma de mal gust?”.

Des l’Alcaldia s’ha restat importància a aquest fet, per considerar que era la primera vegada que ha passat en sis anys que fa que és alcaldessa. “L’autora del llibre venia de l’estranger i no podia canviar la data”, ha assenyalat una persona pròxima a Núria Parlon.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM