L’ajuntament sancionarà els bancs que tinguin pisos buits

19/07/12. L’Ajuntament de Santa Coloma exigirà a les entitats bancàries que els seus pisos buits passin a formar part de la Borsa Social d’Habitatge. El govern que encapçala Núria Parlon ha decidit demanar a totes les entitats bancàries que facin tot el possible per ocupar els habitatges que portin buits més de dos anys, ja sigui mitjançant un lloguer o una venda a preus ajustats.

 

L’Ajuntament de Santa Coloma exigirà a les entitats bancàries que els seus pisos buits passin a formar part de la Borsa Social d’Habitatge. El govern que encapçala Núria Parlon ha decidit demanar a totes les entitats bancàries que facin tot el possible per ocupar els habitatges que portin buits més de dos anys, ja sigui mitjançant un lloguer o una venda a preus ajustats. Si això no es fa a curt termini el govern té intenció d’actuar “amb contundència, aplicant la Llei Catalana d’Habitatge, que permet imposar sancions amb imports que poden arribar al nou-cents mil euros”.

En paral·lel això, l’Ajuntament també ha anunciat que ha posat en marxa un pla d’acció contra el mal ús dels habitatges (PACMUH). L’objectiu d’aquesta mesura és donar suport a les comunitats de veïns per lluitar contra els casos de mal ús dels habitatges buits com ocupacions il·legals, incivisme als espais comuns, sorolls o activitats il·legals. La PACMUH és fruit de la col·laboració entre diverses àrees municipals com la de Disciplina Urbanística, Activitats, Mediació, Serveis Socials i Policia Local. Aquest treball transversal ja ha donat els seu fruits. I és que, des del març porten a terme una campanya exhaustiva d’inspeccions als habitatges. Des d’aleshores, s’han detectat 57 casos.

 

Protocol d’actuació

En el moment en què l’equip municipal rep les queixes dels veïns inicia un protocol d’actuació que consisteix en analitzar el cas i elaborar un informe de valoració. En funció de la situació, deriva el cas o activa el pla d’acció, que s’inicia amb  una inspecció conjunta de la Policia Local i Disciplina Urbanística. Fruit d’aquestes inspeccions es detecten les següents casuístiques (sovint coincidents en un mateix habitatge): connexió  fraudulenta de la instal·lació elèctrica del domicili a la de la comunitat, ocupacions illegals d’un habitatge, deixalleries i pensions illegals o locals convertits il·legalment en habitatges.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure