L’Ajuntament promou l’Envelliment Actiu amb una nova programació virtual per al 2021

El dimarts 19 de gener arranca una nova etapa del programa d’Envelliment Actiu de l’Ajuntament, que inclou activitats molt diverses adreçades a millorar la salut emocional de les persones majors de 65 anys. Enguany la programació està focalitzada amb propostes virtuals, a causa de la pandèmia de la Covid-19, que impedeix la realització d’un gran nombre d’activitats de forma presencial.

Les propostes estan organitzades amb tres pilars de benestar: el dedicat a pensar, a sentir i a actuar. És fonamental sentir-se bé amb un/a mateix/a i amb les altres persones, així com dur un estil de vida saludable i practicar activitat física regular. Les diferents propostes es podran seguir mitjançant els telèfons mòbils, tabletes u ordenadors, i són a càrrec de professionals destacats del món del teatre, la música i la televisió. D’aquesta forma, es podrà seguir connectats/des sense risc per la salut.

A l’octubre es va posar en marxa la web del Servei (www.gramenet.cat/envellimentactiu), que permet potenciar les activitats online, i també compta amb un Banc de recursos, una eina que es va crear durant el confinament per mantenir actius el cos i la ment amb una sèrie d’enllaços a pàgines de diferents institucions, entitats i equipaments on trobar recursos (consells, activitats, preguntes freqüents, informació, etc.) per a totes les edats i per realitzar de manera individual i col·lectiva.

Les xifres

A la ciutat, unes 23.397 persones tenen més de 65 anys, el que representa gairebé el 20% de la població, segons dades de l’IDESCAT del 2019. Durant el 2019, més de 16.800 persones van participar en les activitats organitzades pel Servei d’Envelliment Actiu.

Els actes on es va enregistrar una major assistència van ser els balls per a persones grans a la Central Escènica (14.131), i als dels centres cívics del Fondo (1.757) i les Oliveres (961). També es van dur a terme altres iniciatives amb una elevada participació, com la Revetlla per a la gent gran, o la Migada Popular, en la que es donava suport a la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes.

El 2020, en canvi, el nombre de persones assistents es va reduir de forma molt significativa, ja que des del març es van haver d’anul·lar totes les activitats presencials, a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’Ajuntament tenia previstes 218 activitats, però la crisi sanitària va obligar a anul·lar-ne 186. Des del gener fins a la segona setmana de març es van fer activitats presencials, com el ball de disfresses de Carnestoltes o la visita a la fàbrica de Cacaolat.

I arran de la pandèmia, es van començar a potenciar iniciatives en format virtual, com la celebració del Dia Internacional de les persones grans l’1 d’octubre (340 visualitzacions), un Taller de Nutrició (148) i una Píndola Informàtica (54).

Servei d’envelliment actiu

Entre les activitats que habitualment s’organitzen des del Servei d’Envelliment Actiu es troben els balls, els tallers de salut i alimentació, de creixement Personal, de coneixements i habilitats, les sessions de cinema, sortides i activitats culturals (teatre, concerts, etc.) o la Setmana de la Gent Gran (De l’1 al 4 d’octubre). Els principals objectius del servei d’Envelliment Actiu són reconèixer i posar en valia l’experiència i la important contribució social de les persones grans a la societat, treballar per la seva independència, autonomia i capacitat de manera holística (cos, ment i cor), sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de l’envelliment actiu, i promoure una ciutat inclusiva per a totes les edats fomentant les accions intergeneracionals.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM