L’Ajuntament posarà en contacte oferta i demanda per afavorir l’ocupació de locals comercials buits

21/02/13Es tracta d’una de les deu mesures que el consistori vol engegar per incentivar el comerç de proximitat, afavorir el consum a la ciutat i enfortir el sector, principal motor productiu de Santa Coloma.

21/02/13. Afavorir el comerç de proximitat. Aquest és el principal objetiu del paquet de deu mesures que l’Ajuntament de Santa Coloma va presentar ahir per fer front a la crisi econòmica i protegir l’activitat comercial, principal motor econòmic de la ciutat.

 

El pla inclou entre d’altres, la creació d’un cercador on-line de locals buits per tal d’incentivar l’obertura de nous negocis. Es tracta d’un recurs on l’Ajuntament farà d’intermediari posant en contacte l’oferta amb la demanda amb la idea d’afavorir l’ocupació i atraure nous negocis. Segons l’Ajuntament hi ha uns 1.200 comerços a la ciutat, dels quals uns 100 locals estan buits. Els emprenedors que decideixin establir-se a la ciutat podran beneficiar-se també d’incentius fiscals. Les bonificacions arribaran als 1.000 euros en les despeses habituals relacionades amb la llicència d’activitats. En la mateixa línia, es vol crear un servei de finestreta única per agilitzar tots aquests tràmits.

 

Formació en comerç

Una altra de les potes d’aquesta iniciativa ambiciosa és la creació d’un Pla Local de Formació Professional i Permanent (PLFP i P) per tal de preparar millor les genereacions futures que es vulguin dedicar al sector del comerç sense necessitat de sortir de la ciutat. Aquesta formació es posarà en marxa el curs 2014-2015 i s’impartirà als centres educatius de la ciutat.

 

El pla es completa amb altres actuacions, algunes de les quals, ja s’han posat en marxa, com la modificació del pla d’usos comercials, que el ple de l’Ajuntament va aprovar el mes passat. Així, el projecte inclou un programa de millora de la imatge dels establiments comercials, l’ordenació dels encants i el suport a les iniciatives de dinamització comercial del teixit associatiu, com la peatonalització dels carrers comercials, l’organització de les fires comercials o el foment de la iniciativa FAMPA’s-COMERÇ. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure