L’Ajuntament obre el debat dels pressupostos i les ordenances fiscals

18/10/2016 – Se celebrarà diverses reunions veïnals a cada districte i una sessió del Fòrum Ciutadà abans de l’aprovació del pressupost del 2017.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet vol escoltar la veu de la societat civil en els grans temes de la ciutat. En aquest sentit, a petició de la Federació d’Associació de Veïns de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM) i d’altres entitats, s’ha elaborat un calendari participatiu que permetrà un debat en profunditat i transparent dels comptes municipals.

En primer lloc, el pròxim dilluns 24 d’octubre, està previst l’aprovació inicial per part del Ple municipal de les propostes de pressupost de cara el 2017 i d’ordenances fiscals, de manera que es pugui obrir un període d’al•legacions i debat, molt més ampli del que és habitual.

Després de passar pel Ple, del 26 d’octubre al 17 de novembre se celebrarà diverses reunions veïnals a cada districte, que consistirà en una sessió informativa sobre les formes de participació i d’al•legació. En aquest sentit, del 17 al 20 de novembre es recolliran i es classificaran les al•legacions dels colomencs i la resposta del govern municipal. Finalment, el 21 de novembre se celebrarà un Fòrum Ciutadà sobre els pressupostos i les ordenances del 2017, abans de l’aprovació final en el Ple del mes de desembre.

D’altra banda, de cara al 2018, l’Ajuntament té diverses fórmules en perspectiva de construir un sistema de pressupostos participatius. L’experiència d’enguany, així com el grau de participació quantitativa i qualitativa que s’aconsegueixi en les reunions veïnals servirà per acabar d’orientar el model de pressupostos participatius que s’ha d’implantar a Santa Coloma de Gramenet.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM