L’Ajuntament invertirà més d’un milió d’euros en noves inversions urbanístiques

27/09/2016 – Gairebé 1.300.000 euros es destinaran en obres de millora al Centre Cívic i a l’escola del barri d’Oliveres i en la renovació del clavegueram i l’enllumenat públic de diversos carrers.

Aquest dilluns, 26 de setembre, s’ha celebrat el Ple ordinari de l’Ajuntament de Santa Coloma, on s’ha aprovat, entre altres, el Compte General de la Corporació corresponent a l’exercici 2015 per un valor de 10.180.000 milions d’euros, una xifra que permet al consistori colomenc mantenir el grau elevat de solvència.

Noves inversions per a la ciutat

També s’ha aprovat les modificacions de crèdit del pressupost del 2016, que permetran utilitzar una part del superàvit de l’exercici anterior. En concret amb aquest excedent s’invertiran gairebé 1.300.000 euros en obres de millora al Centre Cívic Oliveres i l’escola bressol del mateix barri; en la renovació del clavegueram del carrer Pedró, el manteniment del clavegueram dels carrers Mallorca i Anselm Riu, i en la renovació de l’enllumenat públic amb l’objectiu de rebaixar el consum energètic i millorar mediambientalment amb una rebaixa de la contaminació lumínica.

En aquest sentit, també s’invertiran 150.000 euros en la millora energètica de les escoles de la ciutat, i es posarà en marxa la reforma de l’aparcament del Mercat de Singuerlín amb una primera aportació de 33.000 euros.

Modificació puntual del PGM

Es tracta del projecte de plantejament urbanístic per a la ciutat ‘La pinta verda’ (2015-2025), que contempla la modificació de plantejament en una quarantena de punts de la ciutat, tots ells en sòl urbà, amb l’objectiu bàsic de revisar els espais lliures, potenciant els que ajudin a estructurar els teixits urbans i eliminant aquells que es considerin inadequats, a més del manteniment i millora de la ràtio de zona verda per habitant.

A més a més, en l’apartat de decrets i acords s’ha donat llum verda a una reestructuració interna dels Serveis Socials municipals, per tal d’adaptar-se a l’increment de les prestacions socials en els darrers anys a causa de la crisi econòmica, amb una reassignació d’efectius que ha de permetre millorar encara més l’atenció del consistori cap a la ciutadania colomenca més vulnerable.

Mocions aprovades

Entre les mocions aprovades, destacar el suport a les víctimes dels accidents i errors mèdics i al projecte de llei que promou el grup ‘Que no pase más’, que pretén fer visible la situació d’injustícia per negligències mèdiques. També, l’Ajuntament ha donat suport a defensar l’autonomia de la gent gran amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebrarà el proper dissabte, 1 d’octubre. En aquest sentit, el govern colomenc instarà a l’estat espanyol que estudiï les reivindicacions presentades per la Plataforma Unitària de la Gent Gran, entre elles la de garantir la sostenibilitat del sistema de pensions, recuperar les prestacions de dependències del 2010 o la derogació de les reformes laborals i del sistema de pensions. També instarà al Parlament de Catalunya a elaborar una Llei catalana de la gent gran.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM