L’Ajuntament cobreix la manca de places als Programes de Formació i Inserció

0
11

El consistori colomenc ha impulsat el projecte «Timó», un programa de formació oficial, en què s’invertirà uns 200.000 € per al curs 2021-22. Un total de 62 joves s’havien quedat sense plaça als Programes de Formació i Inserció (PFI) de la Generalitat.

Els i les 62 joves de la ciutat que es van quedar sense plaça als Programes de Formació i Inserció (PFI) de la Generalitat de Catalunya per a aquest curs 2021-22, podran accedir-hi finalment gràcies al recurs d’urgència creat per part de l’Ajuntament de Santa Coloma, sota el nom «Projecte Timó», que es realitzarà a través de l’empresa municipal Grameimpuls. Aquest projecte serà finançat exclusivament pel consistori municipal i comptarà amb una dotació pressupostària de 200.000 € per al curs 2021-22.
D’aquesta manera, l’Ajuntament superarà les places oferides pel govern autonòmic (59). El «Projecte Timó» consistirà en una formació reconeguda oficialment, adreçada a joves a partir de 16 anys que no s’hagin graduat en ESO.
Les modalitats formatives que s’impartiran són: «Auxiliar d’hostaleria en cuina i serveis de restauració», «Auxiliar de muntatges d’instal·lacions elèctriques, aigua i gas», «Auxiliar d’activitats d’oficina i serveis administratius generals» i «Auxiliar de comerç i atenció al públic». Aquests cursos tenen previst començar el 25 d’octubre, i tindran una durada de 1.000 hores, i es faran de dilluns a divendres durant 5 hores diàries als tallers i instal·lacions de Grameimpuls.

L’alcaldessa, Núria Parlon, a l’acte de presentació d’aquest recurs al CRJ Mas Fonollar el passat dimecres, 20 d’octubre, va assenyalar que hi ha una “manca greu de places generalitzada” en els estudis postobligatoris a Santa Coloma: “Entre aquesta manca, ens preocupa de forma important l’alumnat que ha volgut matricular-se als PFI i no hi ha obtingut plaça. És per això que hem creat aquest dispositiu d’urgència que permetrà pal·liar la manca de places previstes pel Departament d’Educació”.