L’Ajuntament fa una crida a la implicació ciutadana per elaborar el nou PAM

22/10/2015 – Un procés que s’iniciarà en el mes de gener amb l’objectiu d’evolucionar de la participació a la implicació de la ciutadania i que tothom s’hi pugui expressar, implicar-se i sumar idees.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, acompanyada per la directora de planificació estratègica i participació ciutadana, Isuka Palau, han presentat els eixos del procés participatiu que es durà a terme a tota la ciutat a partir de gener per a l’elaboració del Pla d’Acció Municipal (PAM) del període 2016-2019, que tindrà com a objectiu evolucionar de la participació a la implicació de la ciutadania i que tothom s’hi pugui expressar, implicar-se i sumar idees.

«No només de les persones i entitats que ho han habitualment, sinó que també de tots aquells colomencs i colomenques que tenen molt a dir i que habitualment només fan aportacions, queixes o suggeriments a través de les xarxes socials», va destacar l’alcaldessa.

El procés participatiu iniciarà al mes de gener a causa de la convocatòria de les eleccions generals ja que, segons la llei electoral, és incompatible qualsevol procediment participatiu institucional entre el 27 d’octubre i el 20 de desembre.

El PAM és el document o full de ruta que ha d’incloure els objectius i les actuacions prioritàries que ha d’executar el govern municipal en els propers anys per donar resposta a les necessitats de millora que té la ciutat. També, és una relació de compromisos que adquireixen els governants amb la ciutadania i que s’ha d’executar en aquest mandat polític.

D’altra banda, entre les accions previstes, hi haurà xerrades als sis districtes de Santa Coloma sota el lema ‘El PAM al barri’, un xat virtual amb l’alcaldessa, una exposició mural dels infants i diferents trobades obertes a la ciutadania amb la finalitat que puguin donar la seva veu als col•lectius concrets com són els joves, esportistes, universitaris i la gent gran, entre altres. A més, hi ha previst posar en marxar un programa de beques municipals perquè els universitaris de la ciutat es puguin implicar com a garants de tot aquest nou procés.

Quatre eixos de participació
Com a novetat, aquest nou procés s’estructurarà en quatre grans eixos, sobre els quals es demanarà l’opinió a la ciutadania. El primer eix, dedicat a la ‘Ciutat en moviment, ciutat oberta i solidària’, que incorporarà accions per garantir la qualitat democràtica i la transparència, millorar la proximitat i la solidaritat de la ciutadania.

El segon, la ‘Ciutat per viure i conviure’, que haurà de proposar iniciatives per ordenar i millorar l’espai públic i el parc d’habitatges, la mobilitat, el medi ambient, i per lluitar contra l’incivisme.

El tercer estarà dedicat a la ‘Ciutat de les persones’ i el seu objectiu serà garantir la igualtat d’oportunitats a partir d’accions contra la crisi i alhora de protecció dels col•lectius més vulnerables com és la infància, la gent gran i les persones amb dependència. Aquest apartat també haurà d’incorporar accions per a millorar la convivència, la salut, l’educació i els drets laborals, entre d’altres.

En el quart i darrer eix es proposaran accions per a consolidar i promocionar una Santa Coloma de futur, a nivell cultural, de comerç de proximitat i per potenciar el campus universitari colomenc.

Per ampliar la informació i participar en el nou PAM, aquí

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM