L’Ajuntament destina més serveis a ajudar els col·lectius més vulnerables de la ciutat

S’ha mantingut i reforçat el servei d’àpats a domicili i el servei take away per a persones que viuen soles o que les condicions de l’habitatge no els permeten cuinar.

La setmana passada es van repartir 650 menús per a infants dels Centres Oberts i 3.700 menús a domicili i take away a persones soles i sense cobertura familiar; en l’atenció a les necessitats d’alimentació dels infants que assisteixen als Centres Oberts i dels instituts de la ciutat, la col·laboració del Centre Obert Rialles ha estat cabdal.

Des del 16 de març, està actiu un dispositiu especial de localització de persones sense sostre, compost per dos professionals que pentinen la ciutat cada nit, de 19 a 23 h, i que ha ofert allotjament d’urgència a 28 persones. Tres d’elles han rebutjat l’ajut per diferents motius. Les persones que es detecten que són d’altres poblacions se ́ls deriva als recursos de les ciutats d’on provenen.

També s’ha posat en marxa la distribució de targetes moneder (carregades amb un import de 40 €) per a tot l’alumnat de primària que tenia concedida una beca menjador per part de la Generalitat. A més, l’Ajuntament n’està gestionant 327 més, per tal de cobrir la necessitat dels nens i nenes que no van poder obtenir aquesta beca i dels que tenien beca a la llar d’infants, i així arribar a totes les famílies vulnerables. Les targetes es recarreguen de manera automàtica i, per tant, si les escoles romanguessin tancades més temps, es realitzarà una càrrega de saldo addicional. Així doncs, és important no llençar-les. Més informació a: 94 462 40 51.

D’altra banda, els Serveis Socials estan treballant en estreta col·laboració amb les sis residències de gent gran de la ciutat, per tal d’ajudar-les a resoldre les seves necessitats i donar suport en la coordinació amb els serveis de salut, i garantir així el benestar dels i les residents i del personal que hi treballa. El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) s’ha reorganitzat temporalment per donar cobertura, de forma prioritària, a les persones que no tenen cap suport familiar, i se’ls mantenen serveis indispensables, com les higienes, la medicació, la cuina o les compres. Les famílies poden trucar al 934 624 067 per informar-se del canvi de circumstàncies de les seves persones grans usuàries i del reajustament dels serveis.

També es manté el repartiment d’aliments de la Creu Roja i de l’Associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU), l’acompanyament telefònic de les famílies en seguiment de l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA), i l’acompanyament de famílies vulnerables per SMS dos cops per setmana.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure