L’Ajuntament demana a TMB alternatives per minimitzar les conseqüències del tall de la L1

Tal com vam avançar en la edició anterior, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) executarà aquest estiu una obra de renovació integral de la infraestructura a la línia 1 de metro, amb la modernització de més de 9 quilòmetres de vies, aparells i instal•lacions en el tram que va de l’estació de Clot a la de Baró de Viver.

L’obra consistirà en la renovació completa de 9.150 metres lineals de via simple, que actualment està muntada sobre balast i passarà a muntar-se sobre placa de formigó, per facilitar el manteniment futur, amb les fixacions i els drenatges corresponents. A més, se substituiran i ampliaran els aparells de via, es renovarà tota la senyalització ferroviària per accionar els aparells en les noves posicions i se’ls afegiran funcionalitats. En un tram de via pròxim a l’estació de Santa Coloma s’aplicaran mesures per reduir vibracions. El pressupost global ascendeix a 20 milions d’euros.

L’execució de tots aquests treballs és incompatible amb la circulació de trens, per això s’han concentrat en el mínim de temps, dos mesos, i s’han fet coincidir amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les afectacions. D’aquesta manera, el servei de metro a la línia 1 haurà de quedar suspès temporalment entre les estacions de Clot i Fondo (a Santa Coloma de Gramenet) entre el 29 de juny i el 30 d’agost, tots dos inclosos. La resta de la línia, entre Hospital de Bellvitge i Clot, funcionarà amb normalitat.

Alternatives de mobilitat
L’Ajuntament ha sol·licitat a TMB una sèrie de mesures complementàries a les adoptades per aquest organisme, per tal de minimitzar els problemes que es puguin originar per les obres de reforma de la línia 1 de metro entre les estacions del Clot i Fondo. Com a resultat d’una reunió mantinguda amb les coordinadores d’associacions de veïns (Confav i FAVGRAM), les peticions contemplen les següents mesures: que es faci una millora en la freqüència del pas de trens a la línia 9; que s’augmenti el servei d’autobusos llançadora entre les estacions del Clot i Sagrera, i entre El Clot i Fondo; que els vehicles autobusos que s’habiliten siguin petits (12 metres) per millorar la seva circulació per la ciutat i que TMB destini un equip de persones informadores en l’inici i final del tram d’obres afectat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure