L’Ajuntament demana a la Generalitat solucions urgents per a la residència Ramon Berenguer

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet exigeix a la Generalitat una solució immediata a la desesperada situació en la residència pública per a persones majors Ramon Berenguer.

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha demanat a la Consellera de Salut, Alba Vergès que prengui mesures urgents com la medicalización de la residència, el trasllat dels pacients o qualsevol altra mesura destinada a l’atenció sanitària dels i els seus residents.

La situació en la residència Ramon Berenguer és ja altament preocupant. L’Ajuntament està fent un seguiment diari de la situació des del passat 17 de març. Dels 144 residents instal·lats en l’inici de la crisi, 72 es troben aïllats per coronavirus i en les últimes hores s’han produït 4 morts. Així mateix el 65% dels treballadors i treballadores no poden prestar els seus serveis per estar afectats o aïllats per la Covid-19; treballadors i treballadores que estan sent substituïts com es pot per personal que davant una situació com aquesta es troba absolutament desbordat i angoixat.

L’Ajuntament va demanar al CAP de referència de la residència el desplaçament de personal sanitari per a fer els tests necessaris tant als residents amb simptomatologia, com als treballadors de la instal·lació. El diumenge 22 de març es van realitzar 17 tests. Les instal·lacions de la residència s’han desinfectat dues vegades gràcies a les gestions municipals. Una vegada, amb la col·laboració directament d’una empresa especialitzada local, i una altra mitjançant l’UME.

L’equip de Govern, els serveis municipals, els familiars i Plataformes ciutadanes de suport a les persones majors han estat en constant contacte amb la direcció del centre i facilitant tot tipus de suport.

L’Ajuntament ha intentat pal·liar la falta de recursos i de material (guants, bates, màscares. EPIS en general) per a poder fer front a la situació d’emergència que pateix la Residència Ramon Berenguer. No obstant això és pública la desesperació dels familiars dels interns i les internes que han denunciat la situació en diferents mitjans de comunicació i en les xarxes socials amb tota la raó. Paral·lelament, l’Alcaldessa vol manifestar la situació, també delicada, en la qual es troben la resta de residències privades de l’a ciutat, que també estan sent assistides en la mesura de les possibilitats, pel Govern de la ciutat, facilitant material, recursos i desinfeccions.

Núria Parlon exigeix que de manera definitiva es prengui «una solució urgent per a redreçar la situació d’emergència en el centre. I concretament les següents mesures: que converteixin en hospital la residència Ramon Berenguer, que traslladin a les persones a un hospital, que muntin un hospital de campanya, el que sigui necessari per a donar una resposta als interns i els seus familiars «.

Per això Núria Parlon ha anomenat, parlat i demanat la intervenció immediata a la Consellera de Salut, Alba Vergès, i ha posat en coneixement del Govern de l’Estat aquesta situació perquè no descarta la intervenció de qualsevol mitjà que es destini a atendre la situació d’aquestes persones.

Així mateix, els grups municipals del consistori colomenc han volgut expressar tot el seu suport en un comunicat emès ahir per la tarda: Els i les regidores dels grups municipals de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet volen expressar el nostre suport al comunicat del Consistori, al qual ens afegim, per tal de solucionar la situació d’emergència que viuen els i les residents, treballadors i treballadores i familiars, de la Residència pública per a la Gent Gran Ramon Berenguer i de les residències privades de la nostra ciutat. Ens cal una solució ràpida davant la gravetat dels fets. Davant de la situació de crisi provocada per la pandèmia de la COVID19 els grups municipals manifesten la seva intenció de continuar treballant conjuntament per tal d’atendre les necessitats de la ciutadania colomenca.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure