L’Ajuntament de Santa Coloma demana set anys de presó per a Bartomeu Muñoz

30/1/2015 L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha formalitzat davant l’Audiència Nacional l’acusació particular pel cas Pretòria. El consistori demana que es jutgi l’exalcalde Bartomeu Muñoz i quatre persones més: el presumpte cap de la trama, Luís Garcia ‘Luigi’; un dels seus testaferros, Manuel Valera; i els que van ser màxims responsables d’algunes de les empreses implicades, Manuel Carrillo (Limasa) i Josep Singla (Proinosa). Per a l’exalcalde, l’Ajuntament reclama set anys de presó, divuit d’inhabilitació i una multa de 5 milions d’euros. A més, el consistori reclama a Muñoz que torni l’1,7 MEUR que calcula que es va embutxacar de manera il·licita i lamenta el «desprestigi» que li ha provocat a la ciutat.


La comissió de seguiment del cas Pretòria de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet considera provat que Muñoz va aprofitar el seu càrrec d’alcalde per obtenir beneficis econòmics de manera il·legal. L’Ajuntament denuncia que l’exalclade va impulsar una tramitació urbanística per beneficiar el cap de la trama Pretòria i l’expresident de Proinosa «a canvi d’obtenir una participació econòmica dels beneficis».En aquest sentit, l’acusació de l’Ajuntament també apunta que ‘Luigi’ va aprofitar la seva relació amb Muñoz per «influir-lo» i marcar les decisions que prenia des de l’Alcaldia. Això, afirma l’Ajuntament li va permetre «obtenir importants beneficis, especulant amb el preu dels terrenys coneguts de ‘La Pallaresa’, independentment de si la modificació de planejament es feia d’acord amb la legalitat».En aquestes operacions, l’Ajuntament colomenc calcula que Josep Singla va guanyar 861.000 euros, mentre que ‘Luigi’ n’hauria obtingut 2,1 milions d’euros. Pel que fa a l’exalcalde Bartomeu Muñoz, es calculen uns guanys il·lícits d’1,7 milions d’euros. Un milió d’euros s’hauria obtingut a través d’una de les empreses de ‘Luigi’ controlada per un dels seus testaferros, Manuel Valera. El gruix de la resta dels beneficis els hauria cobrat en espècies, quan Singla li va regalar un àtic al carrer Beethoven de Barcelona de 600.000 euros.
Muñoz també hauria cobrat altres diners a través de pagaments de diverses empreses. Una d’elles seria Limasa, controlada per Manuel Carrillo, a qui l’Ajuntament de Santa Coloma va adjudicar un contracte de neteja.Amb tot, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet demana que s’obri judici contra Muñoz, ‘Luigi’, Valera i Carrillo. Per a l’exalcalde demana set anys de presó i divuit d’inhabilitació per un delicte de suborn. També reclama que s’imposi una multa de 5,2 milions i que torni els diners que hauria obtingut de manera il·lícita.Per a la resta d’imputats en el cas Pretòria l’Ajuntament demana: quatre anys de presó i una multa de 3,4 milions per a ‘Luigi’; tres anys de presó i 3,4 milions de multa per a Manuel Valera; tres anys i mig de presó i una multa de 1,8 milions per a Singla, i onze mesos de presó i 12.500 euros de multa per a Manuel Carrillo.L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet assegura que l’actuació d’aquestes quatre persones ha provocat «un enorme perjudici en la imatge, el prestigi i la consideració pública de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, tant a nivell general com entre els propis veïns».
En el cas de l’exregidor d’Urbanisme Manuel Dobarco, també esquitxat per la trama, l’Ajuntament ha decidit no presentar-se com a acusació particular i, per tant, per a ell no demana res.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM