L’Advocacia de l’Estat denuncia l’Ajuntament per col·locar càrrecs directius a dit

A continuació publiquem la nota difosa per l’oficina de premsa de SOM Gramemet:

El dijous 17 de març de 2016, a través de formacions sindicals de l’Ajuntament ens assabentem de la interposició d’una demanda per part de l’Advocacia de l’Estat contra l’acord adoptat pel Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, de 16 juliol, on es van nomenar, a dit, els càrrecs de confiança. La demanda resumeix que 12 casos concrets de designació de personal de confiança política, amb funcions de caràcter directiu i coordinació, estan desenvolupant funcions pròpies de funcionaris i que només poden desenvolupar-se per funcionaris de carrera.

Es valora que l’Ajuntament interpreta la normativa amb un raonament interessat per assignar persones afins o d’interès polític. Amb l’acord del Ple, eviten la promoció interna de la plantilla de l’Ajuntament i sense desenvolupar processos de selecció públics, a banda que la contractació es dóna sense mostrar públicament els mèrits de les persones per ocupar els càrrecs. Es dóna el cas, que en les diverses fitxes de funcions s’especifiquen que desenvoluparan funcions directives.

SOM Gramenet refusem els càrrecs de confiança, tal com estan entesos. Creiem que cal donar més força a la funció pública, al funcionariat i als treballadors municipals. Si les funcions que fa un càrrec de confiança fossin necessàries i no es poguessin cobrir amb el personal funcionarial, s’hauria de procedir a obrir un procés de contractació mitjançant concursos transparents. Caldria delegar funcions i reforçar el personal funcionarial o bé obrir nous processos de contractació.

SOM Gramenet ens vam pronunciar de forma contrària a aquest acord al Ple de l’Ajuntament. Estem en nous temps i calen noves formes de treballar. Estem davant d’una pràctica que demostra les velles formes de fer política. Entenem que el Govern s’ha de dotar de personal per desenvolupar la seva acció de govern, tanmateix, però, creiem que cal fer una redistribució en les remuneracions, equiparant-les a la realitat social i laboral de la població, i el mateix en les funcions directives i de coordinació. Per això vam dir i diem no a la distribució, a la quantitat i a la remuneració dels càrrecs directius i de confiança. Volem deixar clar, però, que el que diu aquesta denúncia no és res nou, governs municipals anteriors han actuat de la mateixa manera.

Des de SOM Gramenet demanem el cessament immediat del personal directiu i de coordinació amb l’obertura d’un concurs de promoció interna o, com a mínim, un concurs de selecció obert, públic i transparent on es valorin els mèrits i aptituds d’acord amb les funcions de direcció a desenvolupar, en els casos que fos necessari.

En darrer terme, entenem que pràctiques com aquestes exemplifiquen la precarietat en la que es troba part de la plantilla de l’Ajuntament, gran part de les quals estan com a personal laboral no funcionari i amb cert status de temporalitat. Unes pràctiques de nomenament de càrrecs a dit que denoten manca de transparència i pràctiques de favors que, al nostre parer, l’administració pública ha de defugir i combatre.

Santa Coloma de Gramenet, 18 de març de 2016.

Per a més informació:

premsa@somgramenet.cat
93 462 40 00 Ext. 2122 (de 9h a 14h)
696 92 10 78

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM