La XX Diada de l’Ensenyament reivindicarà l’accés a una escolla pública i de qualitat per a tothom

Aquest diumenge dia 8 es celebra una nova Diada de l’Ensenyament a Santa Coloma de Gramenet. La plaça de la Vila acollirà 54 estands de centres escolars (escoles bressol, centres d’educació infantil i primària, instituts de secundària i altres entitats) sota el lema ‘La Santa Coloma d’ahir i d’avui’.

La reivindicació de l’escola pública a la ciutat i el camí que s’ha portat a terme per la lluita per una escola de qualitat per a tothom, serà el fil conductor de la vintena edició de la Diada de l’Ensenyament a Santa Coloma.

Els organitzadors (el Casal del Mestre) han suggerit a les escoles i als mestres que que comptin amb les històries dels avis i les àvies de la ciutat per explicar la realitat que s’ha viscut a la ciutat i fer una gran mostra col·lectiva a més dels treballs o reculls que cada centre pugui oferir.

Activitats de la jornada
Durant tot el matí hi haurà tallers i mostres. Per exemple els alumnes de 4t de primària de les escoles Wagner i Beethoven ballaran sardanes a les 11,30h, i la txaranga de l’Excèntrica i els Gegants de Santa Coloma faran una actuació molt especial a les 12h del migdia.

Al Teatre Sagarra de les 9h a les 13h hi haurà l’exposició de les activitats extraescolars de diferents AMPAS colomenques. A l’Auditori Can Roig i Torres, els alumnes de l’escola Musicaula actuaran a les 10,30h, i a partir de les 12,30h es presentarà la 4ª edició del projecte «Santa Coloma sona» que treballa la cohesió social a través de la música.

A les 12,30h del migdia a la plaça de la Vila els alumnes de l’Institut Ramón Berenguer IV llegiran un manifest d’afirmació de l’escola pública escrit per Jaume P. Sayrach. El Casal del Mestre ha demanat que tothom porti les samarretes grogues, símbol de la reivindicació de la qualitat i l’accés a l’educació pública.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM