La vinya d’en Sabater, nou punt d’interès turístic i mediambiental

14/06/2016 – Fa més d’un any que es va posar en marxa aquest projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola de la ciutat.

Les tasques de conservació i manteniment de set parcel•les al Recinte Torribera on s’han plantat 1.600 ceps de quatre varietats de raïm, la recuperació de l’entorn natural i altres actuacions d’accessibilitat i vigilància, han donat feina a 50 persones, contractades per l’empresa municipal Grameimpuls.

La vinya d’en Sabater, que s’ha obert al públic, principalment estudiants, rep visites guiades focalitzades en el sector de l’enoturisme i la sommelieria. En l’organització d’aquestes visites hi participa també el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli, dedicat a compartir coneixements i fomentar els valors de protecció de la natura i de la sostenibilitat urbana.

DO Alella
L’Ajuntament de Santa Coloma va aprovar en el Ple del mes de maig la petició d’inclusió de la ciutat a la denominació d’origen Alella amb els objectius d’obtenir l’autorització per a noves plantacions de ceps, plantar altres varietats autoritzades o recomanades que no siguin experimentals, potenciar l’enoturisme a la ciutat mitjançant el Consorci de Municipis de DO Alella i fomentar el coneixement de l’entorn municipal mitjançant pràctica de cultius respectuosos amb el medi ambient.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM