La Unión frega el títol i el Ràpid el descens

15/04/2014 – Mentre conjunt de Juanjo Amigo té la lliga a tocar després de vèncer a la pista del Bar Mi Casa (5-6), el Ràpid Santa Coloma està quasi desnonat.

La darrera jornada al grup III de Segona B va estar marcada pel contrast. Al capdavant de la classificació, el CFS La Unión va aconseguir un resultat molt positiu, i té el títol de lliga les seves mans.

Contra el Bar Mi Casa, els blaus van desaprofitar un 0 a 2 inicial amb gols d’Andrés (2’) i Peluca (5’), i van veure com els locals capgiraven la situació, posant-se amb un 3 a 2 a favor (17’).

Andrés, novament, empataria pels colomencs abans del descans, però dues dianes de Ramón, la primera abans de l’equador del partit, i la segona tot just començar el segon temps, van deixar les coses molt complicades a La Unión (5-3). Calia fer tres gols i, tot i l’expulsió d’Andrés, Pol (37’), Peluca (39’) i Pedro (40’) van aparèixer per donar el triomf als colomencs, en tres últims minuts de pura màgia.

A falta de dues jornades pel final de la lliga regular, La Unión es manté en primer lloc amb 64 punts, cinc més que l’Escola Pia i el Pallejà. La classificació per la Copa del Rei ja és un fet, i si els colomencs puntuen en el pròxim partit de lliga (26/04) a casa contra el CN Sabadell, seran campions.

Per altra banda, el filial de Marfil Santa Coloma s’ha assegurat la quarta posició, i encara podria acabar segon. El conjunt d’Óscar Redondo va superar a l’Igga Prosperitat al Jacint Verdaguer (5-2), remuntant un 1 a 2 advers a la segona part.

El gran estat de forma de Toti i Dani Castro, autors de dos gols, van guiar a Marfil B. Álex va completar la maneta pel filial, que és quart amb 56 punts, a tres de la segona plaça. Els colomencs poden ser jutges del títol de La Unión, ja que en el pròxim partit s’han de desplaçar a la pista de l’Escola Pia.

Qui ja ho té tot molt negre és el Ràpid Santa Coloma. L’equip d’Alberto Adamuz no va poder amb l’Escola Pia (3-6) i té la salvació a sis punts quan només resten dues jornades de competició.

La voluntat dels sabadellencs de pugnar pel títol de lliga va pesar més que l’ànsia de permanència del Ràpid. La rotació verda es va imposar clarament, i Pepe Font, amb dos gols, va guiar el triomf vallesà a Santa Coloma. Per part del Ràpid, Manu, Randy i Fran van ser els golejadors, tot i que l’expulsió de Nai va restar opcions als d’Alberto Adamuz.

Els colomencs, cuers amb 19 punts, han de guanyar els dos últims partits, esperar que el CN Sabadell i l’Igga Prosperitat ho perdin tot i que el Sant Cugat només sumi quatre punts més com a màxim. Aquestes són les opcions de permanència d’un Ràpid que fa olor de Tercera Divisió.

Un pas més per la salvació

El Sagarra està complint amb el full de ruta marcat. Puntuar contra rivals directes és el guió necessari per acabar d’encarrilar una salvació que cada cop s’acosta més.

L’equip de José Luis Cala va empatar el passat cap de setmana a casa contra el Vilassar de Mar (2-2), després d’avançar-se en el marcador en fins a dues ocasions amb gols de Baucells i Romero. Víctor Jiménez va establir l’empat definitiu a cinc minuts per la conclusió del matx.

A falta de sis jornades pel final de la lliga, el Sagarra és desè i suma ja 33 punts, set més que el Bosco Rocafort (26), primer equip que baixaria. Si el conjunt colomenc suma 9 punts més, la permanència serà un fet.