La Unió Europea concedeix 15 milions d’euros per a inversions de Santa Coloma

04/10/2016 – S’invertiran en un projecte de ciutat sòlid que promourà millores molt beneficioses per als colomencs.

Santa Coloma de Gramenet rebrà 15 milions d’euros de la Unió Europea per portar a terme el projecte estratègic que va presentar fa uns mesos per optar als fons europeus de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L’alcaldessa Núria Parlon ha expressat la seva satisfacció per la concessió a la ciutat d’aquesta subvenció europea, de la qual ha destacat que és “una mostra del treball ben fet pel nostre consistori, amb la implicació imprescindible del teixit associatiu”. “El més important és que darrere d’aquesta subvenció hi ha una estratègia ben definida, un projecte de ciutat sòlid que promourà millores molt beneficioses per als colomencs, remodelant espais públics i equipaments molt importants per als nostres barris, transformant encara més Santa Coloma en una ciutat sostenible, amb qualitat de vida i generadora d’oportunitats”, ha afegit.

Aquesta concessió econòmica és un ajut molt important per a l’Ajuntament d’aquesta ciutat, ja que el permet tirar endavant amb solvència econòmica uns projectes que ja té elaborats i que es consideren bàsics per garantir continuar la millora del municipi fins al 2020.

Es tracta d’uns projectes impulsats per l’Equip de Govern de l’Ajuntament i aquest defensa com estratègics per continuar la transformació de Santa Coloma i reforçar el seu caràcter de ciutat acollidora i sostenible, amb qualitat de vida i generadora d’oportunitats. Projectes com el de la Pinta Verda (que contempla els espais verds i lliures que ha de tenir la ciutat, i que implica la reurbanització del passeig Salzereda, del primer tram de Jacint Verdaguer o del passeig Llorenç Serra fins al riu), el Pla de Mobilitat (que amb una visió de millora ambiental i sostenible preveu la millora i ordenació del tràfic de vianants i de vehicles, implicant el desenvolupament de 25 barris per a vianants, així com les reurbanitzacions dels carrers de Pompeu Fabra, Sant Lluis i Milà i Fonatanals), o projectes per seguir impulsant la Serra d’en Mena, com la remodelació del pavelló B de l’antic hospital de l’Esperit Sant i dels seus entorns per convertir-lo en un espai de referència per a la formació ocupacional a tot l’àmbit del Besòs. Tots aquests projectes, que han estat formalitzats amb un procés de participació veïnal i associatiu, estan inclosos en la proposta que ara ha estat aprovada per la Unió Europea. També s’han previst actuacions al conjunt del Museu Torre Balldovina, el manteniment de l’aposta de la rehabilitació dels edificis dels barris així com actuacions per a promoure la inclusió social, l’ocupació i la convivència.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM