La Torre Pallaresa s’obre al públic

17/10/13. La Torre Pallaresa és un dels edificis més singulars de Santa Coloma. La seva arquitectura data del segle XVI. Per tal de donar a conèixer aquest monument historicoartístic, el Museu Torre Balldovina ha organitzat una visita guiada per al diumenge 27 d’octubre.

17/10/13. L’Associació d’Amics del Museu Torre Balldovina ha organitzat per al diumenge 27 d’octubre una visita guiada a la Torre Pallaresa. Entre tots els edificis notables de Santa Coloma de Gramenet destaca amb una especial singularitat la Torre Pallaresa, obra senyera de l’arquitectura catalana del segle XVI, i un dels casals renaixentistes més importants del país, declarat monument historicoartístic d’interès nacional el 1931.

Els seus orígens es remunten a l’edat mitjana, època de la qual conserva un pòrtic, finestrals i motlluratge gòtics. Del segle XVI té nombrosos detalls típicament renaixentistes: bustos, medallons, grotescos, motius florals…, i hi destaca la porta principal, coronada amb frontó i emmarcada per dues pilastres amb capitell de tipus corinti, i amb un timpà centrat per l’escut dels Cardona.

Per a més informació i inscripcions adreceu-vos al Museu Torre Balldovina, plaça de Pau Casals s/n, telèfon 93 385 71 42, www.gramenet.cat/museutorreballdovina.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure