La plantilla de Marfil té ‘deures’ d’estiu

12/06/2014 – El preparador físic del club, Ferran Corbella, ens detalla quina pauta d’entrenaments personalitzats han de seguir els jugadors per conservar un mínim de forma.

Durant el mes de juny els jugadors tenen ‘l’ordre’ de descansar, un cop finalitzin els compromisos amb les seleccions autonòmiques (cas dels jugadors catalans). El preparador físic de Marfil, Ferran Corbella, sempre recomana “deixar de jugar a futbol i practicar esports que normalment no fan, com el pàdel, el tennis o el volei-platja, però mai fer activitats de risc”.

A partir del mes de juliol, els jugadors començaran a treballar de forma individual fent ‘tasques’ de manteniment. Com cada any, Marfil dissenya una preparació dividida en quatre micro cicles d’una setmana, en la qual es prima la resistència aeròbica, la força específica i el treball abdominal i de cames.

El procés que segueixen els integrants de la plantilla de Marfil és senzill. Es comença amb un primer micro cicle de dues o tres sessions per setmana, en el qual es realitza cursa continuada durant 40 minuts i a un ritme baix.

A mesura que la pretemporada s’acosta, s’augmenten els dies de treball i la intensitat dels exercicis: menys temps d’esforç per exercici però a més intensitat. Ni molt menys es busca que els futbolistes treballin els set dies de la setmana, però sí arribar a uns mínims de quatre o cinc sessions setmanals a mesura que la pretemporada s’acosta.

El treball de cursa continuada es complementa amb exercicis d’abdominals, de potenciació de tren inferior i de musculació. Cada jugador rep, en funció de la seva demarcació a pista, una pauta d’exercicis. Els porters, per exemple, han de dur a terme un treball específic de piscina durant l’estiu, igual que els ales.

Els tanques i els pivots, per la seva part, compten amb una càrrega de musculació una mica més elevada que la resta de jugadors. El que sí que és comú per a tothom és una pauta d’estiraments de prevenció de lesions. “Bàsicament es busca establir unes bases mínimes per després poder treballar durant la pretemporada, fent coses molt més dures”, explicava Ferran Corbella, preparador físic de Marfil.

“El que sí que fem sempre és seure amb en Xavi Passarrius per analitzar en quina posició o com han de jugar les noves incorporacions. En funció d’allò que ell busca, dissenyem un treball específic pels fitxatges concret. Aquest any és bastant clar, perquè les posicions són força clares”, afegia Corbella.

Els jugadors catalans tenen les portes del gimnàs Duets Sport Can Zam obertes durant tot l’estiu per treballar-hi lliurement, ja que Marfil gaudeix d’un conveni de col·laboració amb aquesta instal·lació de Santa Coloma.

Pel que fa al control del pes i de la dieta, els jugadors de Marfil van ser pesats durant la darrera sessió d’entrenament de la temporada. També es va extreure l’índex de greix corporal de cada futbolista, xifra que esdevé cabdal per controlar l’estat físic del jugador.

“Realment el més important és l’índex de greix corporal. Això sí que ho hem de controlar i mantenir més o menys estable”, el preparador físic de Marfil Santa Coloma.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure