https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com
La pandèmia colpeja amb molta més virulència a les dones en tots els àmbits de la seva vida - Diari de Santa Coloma
 

La pandèmia colpeja amb molta més virulència a les dones en tots els àmbits de la seva vida

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, acompanyada per Joana Gallego, periodista i professora de la UAB, i anteriorment directora de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB, i Maribel Cárdenas, directora de Polítiques d’Igualtat i LGTBI de l’Ajuntament, van presentar ahir, dimecresm el projecte ‘DadesXDonesXCovid’ en format virtual, seguint les recomanacions sanitàries per la pandèmia de la Covid-19.

Es tracta d’una iniciativa realitzada en el marc de l’Observatori de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, que analitza l’impacte de la pandèmia sobre les dones de Santa Coloma de Gramenet, de Catalunya i d’Espanya, i les seves condicions de vida, aprofundint en els àmbits concrets de la salut, el treball i la violència masclista.

A Santa Coloma, igual que a altres territoris, s’ha enregistrat una major incidència de la Covid-19 amb dones (El 59 % de les persones infectades han estat dones i el 41 % homes). Això s’explica, en gran part, perquè, les dones constitueixen entre el 70 i el 84% de treballadores del sistema sanitari i social, segons dades de la Cambra de Comerç de Barcelona, per la qual cosa estan més exposades a la infecció. D’altra banda, les dones treballen en un mercat laboral segregat i més precari, situacions que s’agreugen en situacions de crisis, amb la pèrdua de feina i d’ingressos econòmics i la desprotecció social, que les fa més vulnerables.

Santa Coloma també presenta unes taxes de Covid-19 per cada 10.000 habitants més elevades (131), respecte al Barcelonès Nord (117) i Catalunya (108). Això està estretament lligat al PIB per habitant, que també se situa per sota del comarcal, i significativament per sota del de Catalunya.

El Districte 3, que agrupa els barris de Singuerlín, Les Oliveres, Can Franquesa i Guinardera, Can Calvet i Serra de Marina, és el que ha patit una major afectació (198 dones i 111 homes), segurament per un major índex d’envelliment de la població, que afecta en gran manera a les dones. L’índex d’envelliment de les dones (152,3) és un 50% més elevat que el dels homes (100).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure