La línia 9 Sud del metro obre les portes avui a les 3 de la tarda

Avui divendres a la tarda es posa en marxa el servei del nou tram del metro de la línia 9/10 de metro entre les estacions d’Aeroport T1 i Zona Universitària. 19,6 quilòmetres més de metro de línia automàtica que rep la denominació L9 Sud per diferenciar-la del sector que recorre el tram de Sagrera a Can Zam que passa de denominar-se L9 Nord.

D’aquesta manera la xara de metro creix de cop un 20%, fet sense precedents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. D’altra banda, les línies automàtiques passen a representar un 25% de la longitud total de la xarxa: 30,5 quilòmetres.

L’obertura al públic es farà efectiva a partir de les 15 hores després d’un acte inaugural. Per celebrar aquest moment TMB ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia que serà distribuït gratuïtament als accessos de les estacions (totes excepte Aeroport T1, Aeroport T2 i Parc Logístic) avui divendres.

Horari comú a tota la xarxa
Un cop inaugurat el nou tram, passarà a tenir el mateix horari de servei que la resta de la xarxa, de 5 del matí a 12 de la nit els laborables, fins a les 2 de la matinada els divendres i vigílies de festiu, i obertura continuada els dissabtes i vigílies singulars.

La freqüència de trens serà de 7 minuts en dia laborable, tot i que aquest interval es podrà reduïr a menys de 4 minuts entre algunes estacions quan es produeixin esdeveniments que generin un gran impacte en la mobilitat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure