La Fundació Nous Catalans vol acostar el procés sobiranista als immigrants

06/11/13. L’entitat organitza un cicle de conferències sota el títol ‘Les raons per l’Estat propi’. Calcula que més de 400.000 nouvinguts podrien participar a la consulta.

06/11/13. La Fundació Nous Catalans, amb seu a Santa Coloma, ha encetat el cicle de conferències ‘Les raons per l’Estat propi’ per acostar els nouvinguts al procés sobiranista. La propera cita serà el dijous 14 de novembre amb la conferència «La viabilitat econòmica d’una Catalunya sobirana», a càrrec del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. L’acte, que es farà a l’auditori de l’entitat (c. Pompeu Fabra, 22), comptarà amb la presència del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma, Carles Combarros i el secretari d’Immigració de CDC, Àngel Colom.

En declaracions a l’ACN, Colom ha definit aquest cicle com un «cicle formatiu» perquè els immigrants coneguin les raons a favor de l’Estat propi i per «posar-se en sintonia amb el procés de Catalunya cap a la consulta». Segons Colom, així ho conceben alguns dels dirigents de les entitats i associacions d’immigrants a qui van dirigits aquests col·loquis, tot i que també estan oberts a empresaris i emprenedors, entre d’altres, de Santa Coloma que també han demanat assistir-hi.

Per Colom, el procés cap a la consulta «també interessa als immigrants que fa anys que viuen aquí» i que ja estan arrelats a Catalunya. «Si preguntem sobre el futur de Catalunya, ha de poder opinar el màxim de gent possible», ha assenyalat Colom, que ha destacat que aquest és el «criteri» de a la majoria de forces parlamentàries tenen en compte a l’hora d’elaborar la Llei de consultes, actualment en procés de tramitació al Parlament.

El cicle preveu uns 200 actes per tot Catalunya. L’objectiu és implicar els immigrants en el procés de la consulta. «Arribar a 1,5 milió i mig de persones no és gens fàcil», ha justificat Àngel Colom. En total, ha afegit, es calcula que si la consulta se celebra el 2014, hi podran votar més de 400.000 persones, els 350.000 immigrants ja nacionalitzats als que cal sumar-los entre 15.000 i 20.000 nacionalitzats més al mes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure