La filla del Che Guevara i el periodista Marc Marginedas tanquen les Jornades per la Pau i la Cooperació de Santa Coloma de Gramenet

-Avui divendres a les 19.00h Aleida Guevara parlarà dels reptes actuals de la revolució cubana a Can Sisteré
-El 5 de setembre el periodista de El Periódico, Marc Marginedas, parlarà de Síria, la guerra que no pot caure en l’oblit

La filla del Che Guevara, d’una banda, i el periodista Marc Marginedas, de l’altra, tanquen les Jornades per la Pau i la Cooperació de Santa Coloma que s’estan celebrant des del passat 30 de setembre amb una trentena d’activitats a tota la ciutat.

Avui divendres dia 30 d’octubre la metgessa Aleida Guevara, filla del Che Guevara, parlarà dels reptes actuals de la revolució cubana al Centre d’Art Contemporani Can Sistere (19.00h). També hi intervindran l’alcaldessa Núria Parlon i el president del Casal d’Amistad amb Cuba de Santa Coloma, Sisco García.

I el dijous dia 5 de novembre (Biblioteca Central, 19.30) serà el torn del periodista Marc Marginedas, que parlarà d’un assumpte de gran actualitat: Síria, la guerra que no pot caure en l’oblit. Marc Marginedas, que treballa a El Periódico, va ser segrestat per l’Estat Islàmic. Aquest acte tancarà el programa d’activitats de les Jornades per la Pau i la Cooperació, i també estarà present l’alcaldessa Núria Parlon.

La filla del Che Guevara

Aleida Guevara (l’Havana, Cuba, 24 novembre de 1960) és doctora especialitzada en pediatria i, com el seu pare, una marxista. És la més gran dels quatre fills d’Ernesto Che Guevara amb la seva segona dona, Aleida March. Treballa a l’Hospital per a Nens William Soler, de l’Havana; i és col·laboradora del Centre d’Estudis Che Guevara. També ha exercit a Angola, Equador i Nicaragua. Així mateix, és militant del Partit Comunista de Cuba. En la pel·lícula Sicko, Michael Moore l’entrevista sobre la filosofia que sustenta el sistema de salut universal a Cuba. Guevara ha estat una militant dels drets humans i de reduccions de deute sobirà per nacions en desenvolupament. És l’autora del llibre Chávez, Venezuela y la nueva América Latina.

Jornades per la Pau

Enguany s’està celebrant la 17a. edició de les Jornades per la Pau i la Cooperació amb un programa ple d’interessants activitats promogudes per la Comissió de les Jornades –integrada per ONG’s, biblioteques, associacions i institucions com l’Ajuntament, entre d’altres-. L’objectiu comú de les activitats –hi ha hagut conferències, tallers infantils, taules rodones, exposicions, documentals, cinefòrums debats, etc.- és la promoció dels valors de la cultura de pau i els drets humans. Enguany, les Jornades s’estan dedicant especialment a la sensibilització de la població sobre la situació que estan patint les persones refugiades a tot el món, i s’abordaran casos concrets d’especial gravetat, com és la crisi humanitària que estan patint els refugiats sirians.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure