https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com
La desigualtat i la pobresa augmenten la bretxa social - Diari de Santa Coloma
 

La desigualtat i la pobresa augmenten la bretxa social

16/02/2016 – L’informe de CCOO alerta de la situació de la població catalana.

El darrer informe sobre l’evolució de les desigualtats socials de CCOO de Catalunya mostra l’augment de la bretxa social a Catalunya, per sobre d’Espanya i de la mitjana europea. Això es deu a la “implantació de polítiques específiques que han generat aquesta diferència” segons Joan Carles Gallego, secretari general del sindicat.

L’informa analitza la distancia entre la situació econòmica de la població considerada pobre i la de les persones que estan al límit de la pobresa. La pobresa creix especialment entre els menors, joves i jubilats segons dades oficials de l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya).

La situació de la població catalana pobre ha empitjorat en quasi 15 punts percentuals entre 2007 i 2014 (del 22 al 37%), clarament superior a l’observar a la resta d’Espanya (del 25,9% al 31,6%), la bretxa a Catalunya és gairebé sis punts superior a la del conjunt del país.

L’informa alerta d’un fort increment dels contractes a temps parcial, especialment entre els
joves, i un augment de l’atur de llarga duració, ja que un 60% dels aturats catalans porten més d’un any buscant feina.

Treballadors pobres
També augmenta el risc de “pobresa laboral”, a Catalunya un 12% dels treballadors son pobres, és a dir, no tenen els ingressos mínims per estar per sobre dels llindars de pobresa. La mitjana europea està al 9% en aquest punt.

La situació és cada cop més allunyada d’Europa, s’evidencia que “Catalunya és en situació
d’emergència social” derivada de “polítiques públiques i fiscalitats injustes, a més del mal funcionament del mercat de treball”. A la roda de presentació de l’informe es va voler recordar els “millors tractes i mecanismes de les grans empreses i fortunes per evadir impostos”.

Infants vulnerables
La taxa de risc de pobresa infantil és un dels punts més preocupants. Segons la coordinadora
del Comitè Català d’UNICEF, Quima Oliver, “és inacceptable que prop de mig milió de nens visquin en situació de pobresa a Catalunya, on la taxa es situa en el 32,9%, deu punts per sobre a la del conjunt de la població».

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure