La conca del Besòs seguirà sent zona sensible de protecció integral

08/11/13. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) accepta una al·legació presentada per l’Ajuntament destinada a mantenir la protecció del riu.

08/11/13. La conca del riu Besòs, blindada. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt de manera positiva una al·legació presentada per l’Ajuntament de Santa Coloma a través de la Regidoria de Medi Ambient, Alexandra Sevilla (ICV-EUiA) destinada a mantenir la declaració de zona sensible a tota la conca del riu Besòs. Aquest organisme va proposar a primers d’any una revisió del llistat de zones sensibles de les conques que afectava directament la del Besòs. En la proposta es mantenien les capçaleres dels rius Congost i Tenes, però desapareixia la protecció integral de tota la conca del Besòs i, alhora, s’obria un període de temps per interposar un recurs a l’acord.

Amb la definició de zones sensibles es plantegen els límits que s’han de complir pel que fa als abocaments que es produeixen a la conca, tot augmentant els nivells de protecció. En aquest sentit, l’Ajuntament, va realitzar una al·legació el passat mes de maig argumentant la necessitat de mantenir
la declaració de zona sensible a la totalitat de la conca del Besòs i posant de manifest l’esforç realitzat en la recuperació i la millora del tram baix del riu i la necessitat de mantenir la declaració de zona sensible en la totalitat de la conca.

Finalment, l’Ajuntament ha rebut una resolució favorable per part de l’ACA, acceptant l’al·legació. Es considera, per part de l’Agència, que l’excés de nutrients al riu, en cas de no mantenir la declaració de zona sensible, podria provocar episo- dis d’eutròfia als trams més estancats i a les zones on el flux de l’aigua es més lent per raó de les actuacions de millora pai- satgística. L’ACA accepta, per tant, man- tenir la declaració de zona sensible a la totalitat de la conca del Besòs.


ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure