La comisaria de la Policia Local es modernitzarà amb una nova seu

Si se segueix el full de ruta establert, i no hi ha alteracions, la Policia Local de Santa Coloma tindrà una nova comissaria al barri del Raval l’any 2022, així com el trasllat del dipòsit de vehicles (actualment es troba dins de l’espai de l’antiga Ciba). Un nou complex policial de prop de 10.000 metres quadrats.

L’Ajuntament iniciarà aviat tot el procés perquè la nova comissaria, amb una inversió de 7,5 milions d’euros, sigui una realitat. La futura edificació tindrà sis plantes, quatre d’alçada i dos subterrànies, amb 43 places de cotxes, 24 per a motos i 190 de dipòsit de vehicles (l’actual té 110). D’altra banda, es disposarà d’una nova zona per a animals abandonats a la via pública fins que siguin traslladats al centre de recurs comarcal.

Durant l’any 2013, i per culpa de la crisi, es van haver d’aturar les obres al Complex de Les Oliveres, on s’havia d’ubicar la nova seu de la Policia Local. Cinc anys més tard, el projecte s’ha recuperat però amb una nova ubicació. L’espai substituirà les instal·lacions actuals, del tot obsoletes. A més a més, la comissaria vigent havia estat objecte de diversos requeriments de la Inspecció de Treball pel seu gran nombre de deficiències.

L’emplaçament serà al costat de la Plaça de les Cultures, entre l’avinguda de la Generalitat i el passeig de la Salzareda. L’alcaldessa Núria Parlon justifica aquesta nova ubicació: “Volem fer una aposta clara per la zona sud de la ciutat, ubicant-hi aquest equipament de referència, en un punt equidistant a la comissaria local de Mossos d’Esquadra, situada al barri de La Guinardera”. Les noves dependències policials estaran millor comunicades que les actuals, ja que l’avinguda de la Generalitat és un dels carrers principals de Santa Coloma, amb accés fàcil a rondes, a l’Esperit Sant i a altres vies importants de la ciutat.

D’altra banda, es millorarà el personal d’administració, l’espai d’atenció a la ciutadania i hi haurà zones diferenciades de custòdia per a homes, dones i menors. I no es descarta la construcció d’habitatge.

Calendari
Entre febrer i març de 2019 s’espera tenir l’aprovació administrativa, per redactar el projecte durant l’estiu del mateix any. El 2020 es procedirà a l’etapa de licitació i començar la fase d’obres durant els mesos de juny i juliol d’ací a dos anys, amb 24 mesos de construcció per endavant). Així mateix, 400.000 € del pressupost total anirà destinat a la finalització de la Plaça de les Cultures.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure