La Bicivia que uneix Santa Coloma amb Barcelona i Badalona, envoltada de polèmica

Des de la seva inauguració, el carril bici integrat dins de la Bicivia Metropolitana que uneix Santa Coloma amb Barcelona i Badalona ha estat objecte de crítiques i molta polèmica per part dels veïns i veïnes colomencs.

Aquest primer tram de la Bicivia està format per un carril bici bidireccional segregat del trànsit rodat, situat entre el pont de Santa Coloma (pont Vell), el passeig d’en Llorenç Serra i la plaça de la Vila. Es va obrir el 12 de juny d’aquest any i el seu objectiu és promoure la mobilitat ciclista i contribuir al canvi d’hàbits en la mobilitat quotidiana de la ciutadania.

Una proposta, en un principi, que permet avançar en la lluita contra la contaminació atmosfèrica, la millora de la salut i la qualitat de vida urbana. Tot i això, les protestes són contínues, sobre tot, quan es tracta de l’actuació dels serveis d’emergències que necessiten passar per aquesta via, ja que només disposen d’un carril de circulació (l’altre és per les bicis) i els és impossible avançar.

“Continuo penar que, justament, en aquest passeig, no té cap sentit, únicament entorpeix el pas” o “ara triguem fins a 15 minuts anant en cotxe per aquí i el carril bici, mentrestant, buit…” són algunes de les queixes dels usuaris.

L’Ajuntament, per la seva part, pretén continuar ampliant aquesta Bicivia perquè al 2020 arribi a la rambla de Sant Sebastià i la rambla del Fondo. Aquesta està contemplada dins el Pla local de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure