La biblioteca del Fondo estrena l’espai ‘Cuines del món’

20/10/2014 La Biblioteca del Fondo és, dimarts, l’escenari de l’acte d’inauguració de la segona Setmana de la Ciència a Santa Coloma. La proposta de dimarts inclou el taller «La ciència ajuda la cuina?», que suposa l’estrena de l’espai Cuines del Món, tret diferencial de la biblioteca.

Santa Coloma s’afegeix a la Segona Setmana de la Ciència, promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb més d’una trentena d’activitats que es prolongaran fins a finals de novembre. La cita inaugural té lloc dimarts, dia 21, i estarà presidida per l’alcaldessa Núria Parlon. Posteriorment s’oferirà un taller -“La ciència ajuda la cuina?”- per aprendre a fer esferificacions, que va populartizar el xef Ferran Adrià. Aquesta és la primera activitat que oferirà el nou espai de demostracions i tallers anomenat “Cuines del món” de la Biblioteca del Fondo.
A les activitats emmarcades a la Setmana de la Ciència de l’octubre, destaca la conferència “Alimentació als mitjans de comunicació” a càrrec d’Abel Mariné, coordinador de la Unitat UB-Bullipèdia i catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia (28 octubre, 18:00h Biblioteca del Fondo). D’altra banda, també destaca la mostra “Dones de Ciència” a la Biblioteca Can Peixauet, del 31 d’octubre al 12 de novembre. Es tracta d’una mostra de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.
El mes de novembre continua la Setmana de la Ciència a Santa Coloma. Una de les propostes destacades és la taula rodona ‘Dones científiques’, que s’oferirà a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré el 12 de novembre (12.30h), adreçada a estudiants de secundària, batxillerat, cicles formatius i professorat. A la Biblioteca del Fondo, el 20 de novembre tindrà lloc la conferència amb tast “Les universitats obren les portes a la cuina. El projecte Bullipèdia”, a càrrec de Marta Vila, de la Unitat UB-Bullipèdia ubicada al Campus de l’Alimentació.
El programa complet es pot consultar a www.gramenet.cat/setmanaciencia.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure