Juanjo Amigo: “Volem representar Santa Coloma arreu d’Espanya”

22/05/2014 – L’entrenador del CFS La Unión fa balanç de la gran temporada realitzada pel seu equip i analitza les claus de l’ascens a Segona Divisió.

Quina valoració fa Juanjo Amigo de la temporada de la Unión?

La temporada ha estat fantàstica. La primera volta va ser quasi perfecta, perquè només vam perdre un partit i va anar a tot rodat. Molts partits els guanyàvem per molta diferència de gols. A la segona volta ens va costar una mica més, tant pel tema físic com per alguna sanció. Els rivals ens van començar a estudiar més i van jugar les seves cartes. Tot i així, el resultat final és un èxit total.

A principis de temporada teníeu clar que es podia lluitar per la lliga?

L’objectiu que sempre es fixa per un club com la Unión, tenint en compte que cap jugador cobra, és salvar la categoria. De portes cap enfora això és el que es plantejava, però després, internament, jo sempre els hi deia als jugadors que per què no es podia somiar amb ser campions de lliga. És un treball que hem anat fent amb el pas dels anys i els jugadors s’han convençut que podien guanyar. Quan després de la primera volta ens vam veure líders, vam pensar: això no es pot escapar.

Fixar un objectiu ambiciós ha ajudat l’equip a mantenir-se en forma?

Crec que sí. Repeteixo: aquesta és una feina que ve de temporades anteriors. Hem anat creixent a mesura que hem anat incorporant noves peces a l’equip. Al final, la columna vertebral de la plantilla creu en el teu mètode de treball i veu resultats a la pista.

Quin és el punt més fort de joc de la Unión?

Bé, penso que és l’equilibri, tot i que l’estadística de gols a favor i en contra no ho mostri. Crec que és l’equilibri entre l’atac i la defensa. Els partits no només es guanyen pel fet d’atacar més. La clau de l’equip ha estat l’equilibri de forces.

Com és possible haver sumat 28 punts més que la temporada passada?

Simplement hem fet canvis en posicions concretes i la plantilla també ha madurat, tot i tenir una mitjana d’edat d’uns 23 anys. Aquest procés de maduresa fa que els jugadors puguin competir millor, i si s’interioritza que amb treball i esforç els resultats arriben, doncs es poden aconseguir èxits esportius com el nostre.

De quina manera es confecciona un equip de Segona B totalment amateur?

Doncs primer busquem a jugadors de la zona que vulguin competir i que estiguin compromesos. És un sacrifici entrenar tres dies a la setmana a les deu de la nit sense cobrar ni un euro i amb un entrenador que exigeix el màxim i no et deixa respirar. A vegades has de prescindir de jugadors que són amics teus, però cal prendre decisions i aconseguir el rendiment que tu tens previst.

La clau del títol de lliga és no haver perdut cap partit com a local?

Totalment. En èpoques anteriors, el Jacint Verdaguer era un pavelló inexpugnable. Quan es va guanyar la darrera lliga, la temporada 1996-1997, aquí no hi guanyava ningú, sobretot per l’afició que venia a animar. Això s’havia perdut bastant, però ara hem intentat recuperar aquella tradició. No és que es pavelló s’ompli en cada partit, però la gent que ve sí que pressiona molt a l’equip rival. Guanyar al Jacint Verdaguer torna a ser complicat, en part gràcies al Palco Azulón, que s’organitza sempre per venir a animar.

Andrés (43 gols) i Peluca (34) han fet una temporada increïble. Quina valoració en fas?

Els hi poso un excel·lent, però no només a ells. Raúl Escudero, per exemple, el tanca més veterà que tenim, ha estat a un nivell brillant jugant a vegades més de 30 minuts. Pitu, que és nou d’aquest any, també ha aportat molts gols, Pedro ha tornat a créixer, Pol ha estat també molt bé… Vull dir que tots han fet un pas més.

És evident que Andrés i Peluca han destacat per sobre de tots. Andrés, per exemple, venia d’estar aturat tres anys i amb ell hem fet un treball específic molt important perquè tornés a ser el jugador que era. Peluca ha explotat. S’ha cregut que és un gran jugador i ho ha demostrat.

Què farà la Unión amb l’ascens aconseguit a Segona Divisió?

La idea és competir a Segona. Hem de veure com podem col·laborar entre tots per tal d’aconseguir la quantitat de diners necessaris per sortir a competir. Seria un somni, tant pel club com per Santa Coloma, poder gaudir de Segona Divisió. És molt difícil aconseguir un ascens directe i nosaltres ens hem passat 18 anys sense poder guanyar una lliga. Intentarem sortir a competir, però tot va en funció de les aportacions econòmiques.

Quin pressupost es necessita per completar un any a Segona?

Al voltant d’uns 70.000 euros. Aquesta quantitat no inclou cap tipus de sou als jugadors ni res. Simplement es destinarien per pagar els arbitratges, el pavelló i els desplaçaments. Si sortim a competir a Segona haurem de viatjar arreu d’Espanya. Per tant, qualsevol aportació ens ajudarà. Hem de trobar un patrocinador principal que vulgui col·laborar amb nosaltres, a canvi de lluir el seu nom arreu del país.

Espereu que l’Ajuntament us ajudi?

Home, esperem que es col·labori amb nosaltres. Creiem que hem representat a tota la ciutat i hem fet campiona a Santa Coloma. Crec que és una sort poder representar Santa Coloma, el bressol del futbol sala, arreu d’Espanya i que tothom parli de nosaltres. Tenir a un equip a Primera com Marfil i un altre a Segona, seria genial. Crec que l’Ajuntament hauria de fer un esforç, tot i que sabem que hi ha prioritats en aquests moments. Nosaltres fem una tasca social important, evitant que els nens estiguin al carrer i fomentant l’esport i hàbits saludables. Estem esperant que el Consistori ens rebi per poder parlar amb l’alcaldessa.

La plantilla actual de la Unión està capacitada per competir a Segona?

Depèn de per quines coses. Sí que podem competir, però necessitem retocs. Jo ja he entrenat a Segona, amb el Gavà i l’Hospitalet, i és una categoria molt exigent. Hi ha molta diferència amb la Segona B, ja que és quasi professional. Si nosaltres sortim a competir sense que cap jugador pugui cobrar, ja tindrem desavantatge amb la resta de clubs.

Ens toparem amb gent professional i amb filials com el del Barça i el Pozo. Per tant, calen alguns canvis, tot i que no gaires. La plantilla actual es mereix gaudir de Segona Divisió, però no tots hi podran estar. Ni jo mateix sé si seguiré sent l’entrenador la temporada vinent. A mi m’encantaria continuar.

Altres equips s’han interessat pels teus jugadors?

Sí. Alguns equips de França i Anglaterra s’ha interessat per algun dels jugadors de la Unión. Jo sempre els dic que ara mateix cap equip els hi podrà donar l’opció de jugar a Segona Divisió a Santa Coloma; a casa. Aquesta temporada, menys Sergio, Alegre i Pol, crec que tots els jugadors són de la Santa Coloma.

Quines coses positives i negatives té compartir ‘casa’ amb un gran club com Marfil?

A veure, això és com el Barça i l’Espanyol. Tots sabem que el Barça és l’equip referent, però en el nostre cas, jo no em sento inferior a Marfil. Evidentment ells són un club professional, amb una llarga trajectòria a Primera Divisió. Si la Unión té a jugadors que serveixen i que per millorar encara més han de marxar a Marfil, doncs cap problema. Això sí, sempre que sigui per millorar. Ens retroalimentem una mica. Hi ha jugadors que deixen Marfil i venen a la Unión i al revés.

Per què a Santa Coloma hi ha tants bons jugadors de futbol sala?

Es fomenta molt. A les escoles es potencia moltíssim el futbol sala i aquí hi havia molta tradició de jugar al carrer. A més, a Santa Coloma els entrenadors comencen a estar molt qualificats i això també ha fet que els nens millorin molt. Tenir un equip a Primera també fa molt.

Quin desig té Juanjo Amigo per la temporada vinent?

El meu únic desig és poder jugar a Segona Divisió i continuar sent l’entrenador de la Unión. Aquest seria el millor desig possible.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM