Juan Carlos León: “No podem ser conservadors, perquè no ho sabem fer”

01/02/2015 – El director general de Marfil Santa Coloma reivindica les opcions que té l’equip de fer història, classificant-se per la final de la Copa del Rei.

Dimecres, a partir de les 21h, el Palacio de los Deportes de Múrcia serà una olla a pressió. El Pozo i Marfil es juguen una plaça per ser a la final de la Copa del Rei, amb el 6 a 3 de l’anada favorable al conjunt colomenc.

De quina manera afronta Marfil el partit de tornada de semifinals de Copa del Rei contra el Pozo Múrcia?

Estem davant d’una oportunitat històrica per nosaltres. En els 40 anys d’història del club és la tercera semifinal que disputem, després de la temporada que vam quedar subcampions de lliga i de les semifinals de l’any passat contra Inter Movistar.

El resultat de l’anada ens dóna moltes esperances i opcions de poder ser a la final de la Copa del Rei. Al club tothom lluitarà per ser-hi. Per nosaltres això es converteix en un objectiu primordial. Tenim moltes ganes d’arribar a la final, ja que pel club seria tota una fita. Arribar a la final de Copa suposaria la reafirmació de tota la feina que Vicenç Garcia ha fet durant tots aquests anys. Ens donaria una empenta per encetar un nou projecte.

Algun dels dos equips és el favorit per assolir la classificació?

Bé, a l’inici de l’eliminatòria el favorit era el Pozo. Després del resultat que es va donar a la nostra pista en el duel d’anada i de les sensacions que va transmetre Marfil en aquell partit, jo no em vull treure cap percentatge de favoritisme. No et diria que les opcions poden estar en un cinquanta per cent, però nosaltres tenim moltes possibilitats de superar aquesta eliminatòria. El resultat de l’anada és prou bo.

Ara bé, el Pozo Múrcia juga a casa seva i és un equip amb molta experiència. Ens espera un ambient difícil, no hostil perquè són un club amic. Per ells també és un partit molt important, no només per classificar-se, sinó perquè la seu de la fina és Águilas, que està al costat de Múrcia.

Quina tipologia de partit ha de buscar Marfil Santa Coloma?

Nosaltres hem d’anar a Múrcia a fer el partit que sempre fa Marfil. No podem ser conservadors, perquè no ho sabem fer. No som un equip que jugui amb el marcador. Nosaltres hem d’anar allà a fer el joc que sempre hem practicat amb en Xavi Passarrius.

Sens dubte que s’hauran d’adoptar algunes mesures defensives, com vigilar de no marxar amb quatre jugadors al contraatac, però en un equip com el nostre és molt difícil canviar el plantejament. Crec que l’equip sortirà a jugar com sempre, a intentar fer gols. Si marquem a Múrcia, el Pozo ho tindrà molt complicat.

Arribar als últims minuts amb el resultat de cara pot passar-li factura al Pozo?

Sincerament penso que el partit es pot decidir en molts moments. Si el Pozo surt en tromba i ens fa gols o bé si nosaltres estem encertats, l’eliminatòria es pot decantar. Amb una diferència de tres gols, el Pozo et pot treure el porter-jugador i capgirar el resultat en només cinc minuts. Jo no crec que hi hagi un instant precís que, un cop superat, ens pugui donar moltes més opcions de passar. Evidentment, si arribem al minut 40 perdent de dos gols o menys o inclús guanyant, llavors sí que es podrà dir que és el minut decisiu.

En les dues últimes temporades, el salt qualitatiu que ha fet Marfil li ha permès retallar una mica la diferència de potencial amb equips com el Pozo Múrcia?

És una dita ben coneguda a la lliga: entre els tres primers i el quart classificat sempre hi ha una diferència immensa. Passa en futbol sala i en la majoria d’esports. Les diferències entre els grans equips i la resta són moltes vegades insalvables. Però és cert que l’any passat i aquest hem estat capaços de competir molt bé contra ells.

Si nosaltres podem jugar al 110% i en aquest cas el Pozo no té un dia òptim, la nostra qualitat individual fa que les opcions de passar augmentin molt. Ja es va demostrar l’any passat, per exemple amb el partit del Palau, o aquest any amb l’empat contra Inter Movistar i el 6 a 3 davant del Pozo. Crec que els primers 37 minuts de l’anada de les semifinals contra el Pozo van conformar un dels millors partits de la història de Marfil. No recordo l’última vegada l’equip de Duda va anar perdent per 6 a 1 durant quasi 40 minuts.

Què suposa per l’equip el fet que els aficionats no es puguin desplaçar a Múrcia, en caure el partit de tornada en dimecres?

Doncs és una llàstima. Hem tingut diverses sol·licituds d’aficionats que volien viatjar i el club ha fet una tasca interna per comprovar quin era l’interès real de la massa social per desplaçar-se a Múrcia. Potser hi havia unes 20 persones que estaven disposades a viatjar, però el preu per llogar un autocar era molt elevat.

El club no està en disposició de fer-se càrrec de les despeses i tampoc es pot demanar a la gent que pagui 150 o 200 euros per viatjar. És una llàstima, perquè si el partit fos un dissabte la cosa hauria canviat. S’haurien omplert un o dos autocars. Potser aquest és el principal avantatge del Pozo Múrcia: poder decidir amb la seva gent.

En cas de classificar-se, el club parlarà amb l’Ajuntament de Santa Coloma per coordinar algun tipus d’iniciativa per tal de fomentar el desplaçament d’aficionats a Águilas?

Bé, en primer lloc cal destacar que el regidor d’esports de l’Ajuntament, Diego Arroyo, ens acompanyarà en l’expedició cap a Múrcia. Jo encara no he parlat amb el consistori, ni amb la federació ni amb el president. Només sabem el dia de la final, que penso que és el 2 de maig, però encara no sabem què passarà amb l’allotjament ni amb el desplaçament. Com que encara no estem a la final, encara no ens hem de preocupar per aquestes coses. Ara bé, si els nostres jugadors aconsegueixen la classificació, ja asseguro que el mateix dimecres l’Ajuntament tindrà una petició per part de Marfil per veure com podrien ajudar a l’equip i als aficionats de Santa Coloma per desplaçar-se a Águilas.

Hi ha alguna novetat sobre el nou pavelló que tanta falta li fa a l’entitat?

Cap ni una. En Vicenç sempre explica que quan Marfil va arribar a la final de la LNFS, la temporada 1998-1999, l’aleshores alcaldessa Manuela de Madre li va prometre que el club tindria un pavelló nou. Des que jo sóc el gerent de Marfil, aquesta qüestió mai ha sortit en les converses que hem mantingut amb l’Ajuntament. Sabem que els temps són molt difícils, però pel club i les nostres bases seria molt profitós poder gaudir d’una nova instal·lació.

Parlant del projecte esportiu del primer equip, aquest estiu hi ha intencions de modificar moltes peces de la plantilla?

La veritat és que estem en un període massa incipient per parlar d’aquestes qüestions, però és cert que a l’estiu finalitzen diversos contractes. Estem en un procés de negociació amb un jugador, perquè el club està interessat en retenir-lo. Amb la resta cal esperar al mes de maig o a final de temporada per prendre les decisions positives o negatives que toquin.

L’únic que puc dir és que totes les places de la plantilla que quedin buides quedaran cobertes amb jugadors del filial o amb futbolistes catalans amb projecció. Serà molt difícil que vingui algú de fora. Repeteixo, a banda de la baixa de Lluc, si n’hi ha una o dues més, totes elles seran cobertes per jugadors del planter o de joves catalans amb projecció. Això ho tenim molt clar.

Imaginem que les negociacions de renovació giren al voltant d’Adolfo Fernández. És correcte?

Evidentment, tampoc ens hem d’enganyar. Pel nostre projecte esportiu, l’Adolfo és una peça angular pels pròxims dos o tres anys. Fa sis anys que el vam pujar al primer equip i ell, amb aquestes ganes de guanyar-ho tot, ha donat resposta a la confiança del club. Per nosaltres, que Adolfo renovi seria la major alegria d’aquest any, al costat de classificar-nos per la final de la Copa del Rei. Estem en negociacions i les converses estan avançades. Jo sóc positiu, perquè sé que el jugador es vol quedar amb nosaltres. Adolfo és fonamental.

Per acabar, voldries enviar un missatge a tota la massa social del club perquè doni suport a l’equip?

Sí. Espero que a partir de dissabte a la tarda tothom estigui pensant en aquesta final. Demano als aficionats que ens donin el suport que puguin, a través de les xarxes socials. Els jugadors necessitaran ajuda. Em remeto a les paraules del hashtag que hem creat per animar a l’equip: #capalafinal.

Article anteriorAcabar-s’ho de creure
Article següentFregant la gesta (1-1)

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure