Joves, cinema… i acció!

Tots els joves d’entre 12 i 17 anys del barri del Fondo poden participar en el programa “Salto del eje” per a la creació i producció de curtmetratges

Santa Coloma és un dels set municipis metropolitans que participaran en el projecte “Salto del eje”, un motor de transformació social per als joves en situació de vulnerabilitat que els permetrà, amb el suport de mentories i professionals del sector cinematogràfic, produir curtmetratges documentals, així com un making off del procés de treball i experiència d’aquests adolescents i el seu entorn.

El resultat d’aquestes obres també es projectaran a diferents festivals i mostres de cinema associades a Catalunya Film Festivals (CFF) i fins i tot altres punts del territori com el Festival de Cinema de Sant Sebastià. La previsió s’estima en més de 500.000 espectadors que podran visionar els curtmetratges al circuit d’espais culturals a disposició d’aquest projecte.

‘Salto del eje’ és la iniciativa estatal impulsada per l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil i el Ministeri de Cultura i Esports, amb la col·laboració amb ‘Federación Pantalla’, i emmarcat en la iniciativa ‘Cultura que transforma’ 2023. Tanmateix, Santa Coloma és un dels set municipis que posen en marxa aquest projecte creatiu juvenil, juntament amb Badalona, Sabadell, Mataró, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Manresa.

La intenció de ‘Salto del eje’ és integrar polítiques culturals a l’agenda de la lluita contra la pobresa i la desigualtat a la infància de la mà de professionals que impartiran la formació a aquests adolescents, la qual combinarà coneixements teòrics i pràctics en cinematografia, com és el rodatge i la postproducció.

Una inversió de 150.000 € per part de la Diputació de Barcelona que, a més de la formació, també proporcionarà tot el necessari per desenvolupar aquests projectes amb tres fases formatives detallades:

  • Formació teoricopràctica: llenguatge audiovisual, il·luminació, so, estructura creativa, la redacció del guió, preproducció, etc.
  • Rodatge: ús de càmeres de vídeo, gravadores d’àudio, il·luminació i accessoris
  • Postproducció: Visionats de ‘bruts’ i presa de contacte amb les eines d’edició

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure