Indignació pel vot en contra de Ciutadans a cinc inversions per a Santa Coloma

30/03/2017 – No es farà el centre de dia per a gent gran i altres equipaments.

Cinc mesures per millorar la vida de la gent gran i els veïns amb discapacitat Intel·lectual han quedat fora dels pressupostos de la Generalitat. Entre les accions descartades hi ha el reivindicat centre de dia a la Residència Ramon Berenguer.

Va caure com una bomba a Santa Coloma, que Ciutadans votés al Parlament al costat de Junts pel Sí (PDeCAT i ERC), el dia 22, per rebutjar cinc esmenes del PSC als comptes de la Generalitat. Ciutadans sosté que es va tractar d’un “error humà”, però els socialistes no s’ho creuen i parlen de “cinisme”.

El cas és que cinc importants inversions van ser rebutjades. A més de centre de dia de la residència Ramon Berenguer, han estat descartades les dotacions de personal dels jutjats de violència domèstica, la llar-residència per a persones amb discapacitat Intel·lectual, 90 places del servei sociosanitari i les places concertades per a persones majors de 65 anys amb trastorns mentals.

En canvi, sí que es va aprovar una proposta per reduir les llistes d’espera a l’Hospital de l’Esperit Sant, així com una sèrie de millores en els grans centres mèdics de l’entorn de Barcelona.

Sorpresa majúscula

La sorpresa va ser gran, perquè C’s havia votat a favor d’aquestes esmenes en la comissió d’Economia i va canviat el vot definitiu en el debat de pressupostos que es va tenir lloc al Ple del Parlament.

A més a més, el canvi de vot de Ciutadans va afectar altres 600 esmenes dels pressupostos (379 del PSC i la resta, d’altres partits), deu de les quals afecten escoles, centres hospitalaris, infraestructures i centres residencials d’arreu de Catalunya.

Núria Parlon: “És un atac a la ciutadania”

“El que va succeir ahir és molt greu pels interessos de la nostra ciutat”, va declarar a aquest diari l’alcaldessa Núria Parlon al conèixer la notícia. “A Ciutadans només li queda demanar perdó als veïns i veïnes de Santa Coloma per la seva irresponsabilitat, ja que són els ciutadans els qui pagaran les conseqüències de la votació”, va afegir. Per a l’alcaldessa, l’actuació de Ciutadans suposa una traïció i un atac injustificables a un col·lectiu que necessita el suport de tots els partits de la ciutat: “Exigeixo al grup municipal Ciutadans que expliqui quins motius els hi ha portat a, primer, manifestar-se junt amb l’Ajuntament i la plataforma SOS Gent Gran per a després alinear-se en una mostra de cinisme amb Junts Pel Sí, posicionant-se de manera tan evident contra el benestar de la nostra gent gran. Em costa molt creure que s’hagin equivocat 600 vegades, com asseguren.”

Dimas Gragera: “Ha estat un error humà”

“Li dono la meva paraula d’honor que ha estat un error humà”. Aquesta va ser l’explicació de Dimas Gragera, president de Ciutadans de Santa Coloma. Gragera no va tenir inconvenient a demanar perdó als veïns de Santa Coloma, tal com li exigia públicament l’alcaldessa.

“M’han explicat que el nostre portaveu (Carlos Carrizosa), en comptes d’aixecar un dit, en va mostrar dos, que significa votar no, i és el que van fer els nostres diputats”, sosté Gragera.

Dimas va assegurar que Ciutadans farà tot el possible per esmenar la seva decisió i tractarà d’introduir noves propostes de resolució al Parlament que permetin recuperar les inversions per a la ciutat. En aquest sentit, el dirigent de Ciutadans ha revelat que s’ha posat en contacte amb SOS Gent Gran per disculpar-se per l’”error humà” en nom del seu grup parlamentari.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM