Gran victòria al camp del Santboià

24/12/2012 – La Grama va deixar la mediocritat de banda per donar per finalitzada una segona ratxa d'empats consecutius. Els de Toni Romero van superar en un gran partit al Santboià per un clar 1-3

De la millor de les maneres possibles. Així va tancar la Gramenet el seu any 2012. Un any ple d'incerteses -com tots els últims, de fet- però que en el pla esportiu sembla haver millorat de manera força substancial. Com a mostra perfecta, la cloenda d'ahir a Santboià, on el conjunt dirigit per Toni Romero va superar un equip millor posicionat en la classificació amb total mereixement. El triomf va servir per donar per conclosa la ratxa de tres empats seguits que havia acumulat el conjunt colomenc en les tres darreres jornades. Tres empats que havien refredat les expectatives de millora classificatòria. Però aquesta nova victòria serveix per allargar una altra ratxa, més rellevant encara aquesta: la Grama només ha perdut un dels seus últims tretze compromisos. Llàstima que vuit d'aquests dotze partits hagin finalitzat en empat; en cas d'haver sumat alguna victòria més, la Gramenet estaria segur molt a prop de les places de play-off.

A diferència d'altres dies, la Gramenet va jugar ahir el partit amb la total convicció de voler buscar els tres punts. Les especulacions van ser mínimes i això va espantar una mica a un Santboià excessivament tendre, que es va veure superat per l'ímpetu visitant. El gol al 25' de Manu va servir per corroborar el control colomenc. L'equip havia estat buscant el gol i el va trobar. La Grama va adonar-se del mal dia local, i apretant una mica en la sortida de la pilota, provocava un estat de constant inquietud en el Santboià. Tot i haver pogut marxar amb algun gol més al descans, el marcador no es va tornar a moure en el primer temps.

Pletòrica de moral per la seva gran primer part, la Grama va continuar copiant-se en la segona meitat. Però contra pronòstic, llavors el Santboià va aprofitar un córner per empatar. La resposta de la Gramenet va ser modèlica. Va continuar dominant i jugant amb tranquil·litat, sabent que si continuava controlant el partit com fins llavors, les ocasions per tornar a avançar-se en el marcador acabarien arribant. I així va ser. Després d'errar en un parell d'oportunitats més o menys clares, els de Toni Romero van fer l'1-2. Lario va rematar un córner i la Grama tornava a respirar alleugerida. El Santboià va tirar de cames i cor per intentar empatar. Però la Grama va estar molt seriosa i va aconseguir sentenciar al 89', amb una diana d'Anselmo.

La Gramenet enceta el descans nadalenc amb 24 punts i en novena posició, just per darrere del Santboià. El conjunt colomenc ja treu deu punts a la zona de descens i retalla diferències amb la part alta del grup cinquè de Tercera: ara són set punts els que el separen del quart classificat.

FITXA TÈNICA

FC Santboià: Albert; Isaac, Erencia, Calvo, Jaime; Heredia, Kevin (Víctor 70'), Estrada (Cristian 65'); Del Moral, Collado (Joel 77'), Collado

UDA Gramenet: Burgada; Morales, Gerard Sanz, Fontanils, Payán, Lario, Libo, Manu, Anselmo (Gerard 90'), Pedro, Eloi Fontanella

Àrbitre: Castaño Coso. Grogues: Heredia, Erencia, Martínez, Calvo (Santboià); Libo, Burgada (Gramenet). Doble groga: Lario (Gramenet)

Gols: 0-1, Manu (minut 25); 1-1, Javi Calvo (minut 55); 1-2, Lario (minut 76); 1-3, Anselmo (minut 89)