Gols a favor de la igualtat i la inclusió

25/04/2016 – Vicente Del Bosque apadrina el torneig de futbol inclusiu celebrat a la ciutat.

Èxit rotund. Aquesta seria la fórmula més realista i objectiva per fer balanç del torneig de futbol inclusiu celebrat al Nou Municipal de Santa Coloma el passat cap de setmana.

La graderia principal de l’estadi registraria quasi un ple absolut, sent aquest un gran estímul per a tots els jugadors i jugadores participants. Fundació Grama, FC Barcelona, RCD Espanyol, Futsal Racing de Vilassar de Mar, Racing de Pineda de Mar i Nàstic de Manresa configurarien sis equips diferents formats per quatre jugadors alevins i per quatre nois i noies amb necessitats especials.

Aquesta és, precisament, la pedra angular de la metodologia ‘Inclusive Football’, producte creat per la Fundació Itinerarium en col·laboració amb el seleccionador espanyol Vicente Del Bosque i de l’àrbitre internacional Xavier Estrada.

L’objectiu que persegueix la Fundació Itinerarium és ben senzill: actuar com a fil conductor perquè les entitats esportives del país comencin a incloure equips inclusius dins dels seus organigrames esportius.

El torneig celebrat a Santa Coloma de Gramenet demostraria que aquest mètode de treball pot dotar la formació dels més joves de nous horitzons, fomentant sobretot aspectes i valors claus com l’empatia.

Convidat per la Fundació Grama i la Fundació Itinerarium, el seleccionador nacional de futbol, Vicente Del Bosque, es desplaçaria fins a Santa Coloma de Gramenet per apadrinar el torneig. El tècnic de Salamanca estaria acompanyat pel seu fill, Álvaro Del Bosque, noi amb la Síndrome de Down que es vestiria de curt amb l’uniforme del Barça per competir al costat d’altres companys.

“Aquesta és una arma més perquè els nens i nenes facin esport i puguin gaudir de tots els beneficis que això implica. Ni ells són menys, ni són més”, declarava Del Bosque al llarg de la jornada de futbol inclusiu celebrada al Nou Municipal .

“Estic convençut que tots els nois i noies són capaços de jugar a futbol. És bo que puguin competir al mateix nivell. Crec que si tractem bé a les persones desfavorides construirem una societat millor”, afegia el seleccionador.

El Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, donaria suport a la teoria de Del Bosque. “Hem de donar oportunitats a tothom”, declarava davant els mitjans.

Per últim, el president de la Fundació Grama, Antonio Morales, voldria reivindicar els valors sobre els quals s’ha edificat el nou referent futbolístic de la ciutat. “La nostra filosofia és acollir a les persones que viuen en desigualtat”, deixava clar.

Morales estaria acompanyat per l’alcaldessa Núria Parlon i pels regidors Diego Arroyo i Dani Salgado, entre d’altres personalitats. Wilde, futbolista del FC Barcelona Lassa, la monja Sor Lucía Caram i Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, també donarien suport al torneig.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM