Favorit centrat en el treball

09/10/2014 – La Fundació Grama ha començat la lliga complint amb els pronòstics que la situaven com l’equip que més opcions té d’ascendir de categoria.

Tres jornades disputades i nou punts sumats, amb 14 gols a favor i només un en contra. Aquests són els registres que presenta la Fundació Grama al grup VI de Quarta Catalana. Els colomencs són líders i esperen no abandonar aquesta posició durant tota la temporada.

Amb la marxa de Toni Díaz a Xina, Ramón Carranza ha passat a ser el primer entrenador de l’equip. El tècnic explica com s’ha configurat aquest nou projecte a la Fundació. “Abans de la marxa de Toni Díaz ja vam deixar feta la plantilla. La idea és continuar amb la mateixa línia de treball dels últims set anys, que és el temps que hem entrenat junts”, afirmava Carranza.

La Fundació Grama ha posat en marxa “un projecte a mitjà termini” i si Toni Díaz torna a Catalunya, “podrà pujar al tren en marxa”. Per Ramón Carranza el més difícil de tot ha estat “atraure talent a un equip de Quarta Catalana. És una categoria que ningú vol”.

El mètode que utilitzat pels dos entrenadors és ben senzill: tirar d’antigues ‘amistat’. “Hem intentat comptar amb molts jugadors que ja havíem entrenat en etapa formativa, sempre en categories bones. L’equip el formen futbolistes que van estar bé amb nosaltres en el passat i que han renunciat a ofertes millors”, confirmava l’entrenador de la Fundació.

Segons Ramón Carranza, “la clau és oferir un projecte esportiu a mitjà termini, en una estructura de club que tothom sap fins a on va arribar en el passat, i que per tant és possible que es torni a repetir”.

Pel tècnic, el fet que la directiva de la Fundació compti amb un bagatge molt positiu, tant a la Gramenet com a l’Espanyol, fa que els jugadors creguin en el club. “Un projecte que ja ha sigut guanyador et dóna credibilitat”, reconeixia.

La plantilla d’enguany de la Fundació Grama està formada, quasi en la seva totalitat, per jugadors sub22. L’entitat ha intentat fitxar a futbolistes de Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià, gent que “s’identifiqui amb el projecte i que prioritzi estar a prop de casa i en bones condicions”. Una bona part dels jugadors de l’equip acaben de tancar la seva etapa juvenil en equips com el Mataró, el CF Badalona i l’Hospitalet.

Un nivell superior

Durant l’estiu, Toni Díaz i Ramón Carranza van tenir molt present que potser hi hauria la possibilitat d’adquirir una plaça a Segona Catalana. El staff tècnic de la Fundació Grama, doncs, va intentar buscar jugadors d’una categoria superior a la que el club ha acabat jugant.

“Vam configurar l’equip pensant que hi hauria opcions d’estar en una categoria superior. Si a última hora haguéssim pogut jugar a Segona Catalana, l’equip no hauria canviat gaire. Si des del principi haguéssim tingut accés a aquesta categoria, potser sí que la plantilla seria diferent”, revelava Ramón Carranza.

El tècnic del primer equip de la Fundació Grama reconeixia que diversos jugadors a prova “han marxat a Tercera Catalana perquè no tenien el nivell suficient”.

L’entrenador colomenc és conscient que la plantilla que ell dirigeix és el principal favorit per pujar. “Des del principi de la temporada ens situen com a favorits. Tenim jugadors de molta més categoria que el nivell mitjà de Quarta Catalana”, apuntava un Ramón Carranza que també té ben clar que cal treballar de valent, “ja que els punts es guanyen i ningú els regala”.

Un dels objectius de l’entitat és intentar mantenir la filosofia de treball que Carranza i Díaz van dur a terme l’any passat a Tercera Divisió amb la Gramenet. “Si tens jugadors amb talent, els hi has d’exigir. Els entrenaments són molt tècnics. Ens hem compromès amb els jugadors a fer-los millors”, reconeix l’entrenador de la Fundació.

Per Carranza, “el nivell d’exigència és com si estiguéssim competint a Primera Catalana”, i la seva idea és portar al primer equip el més amunt possible. “Si en quatre o cinc anys podem estar a Tercera Divisió, doncs seria ideal. La Fundació Grama no és un club que es conformarà estant a Segona Catalana”, sentenciava el tècnic colomenc.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM