Estudiants de l’escola d’arquitectura, al Fondo

13/12/13. Una vintena d’estudiants del màster de Cooperació de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya estan visitant aquests dies el barri del Fondo.

13/12/13. Una vintena d’alumnes del màster de Cooperació de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) estan visitant aquests dies el barri del Fondo per conèixer de prop la singularitat arquitectònica de l’edifici del mercat. Els estudiants estan participant en un taller que surt de la col·laboració entre els responsables de l’escola i l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament. De moment, ahir es van entrevistar amb membres de l’associació Fondo Comerç.

Els objectius del taller són molt diversos: des d’introduir els reptes i el debat al voltant de la sostenibilitat, fins a la participació de la comunitat en l’urbanisme, passant per l’assignació de xarxes socioespacials, la planificació i el desenvolupament d’una actuació urbanística amb la comunitat i l’aprofitament de les habilitats de recerca qualitativa. A les perifèries de les metròpolis contemporànies, com Barcelona, hi ha una forta barreja cultural i social. Aquesta complexitat evidencia la necessitat de reconèixer la intricada relació entre els espais de diversa identitat cultural i els espais físics de contingut cívic. Sota aquest supòsit, el curs vol analitzar com l’arquitectura pot convertir-se en punt de referència per a la comunitat, o com el disseny d’espais poden ser un fort catalitzador per al canvi.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure