Estudiants de la UB excaven el poblat ibèric Puig Castellar

07/07/2016 – En el marc del projecte ‘El Puig Castellar i el poblament ibèric a Santa Coloma de Gramenet. Pla de recerca 2014-2017’.

Durant aquest estiu, els treballs arqueològics al poblat ibèric Puig Castellar continuen un any més. El passat dilluns 27 de juny es van iniciar una nova companya d’excavació al jaciment, realitzada amb alumnes del grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona, que estudien i fan pràctiques d’excavació arqueològica in situ durant aquestes setmanes.

Sota les ordes de Conxita Ferrer, arqueòloga directora de l’excavació, i de Jaume Noguera, professor del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la UB, els alumnes s’han organitzat en diferents grups de treball i excaven diferents espais del jaciment, tant a la zona est com nord-est. Es tracta de tres nous recintes i la continuació de la muralla de tancament del poblat, que situa el límit del Puig Castellar per aquest sector.

Aquest treball de camp es complementa amb les tasques de laboratori que es porta a terme al Museu Torre Balldovina, de neteja, siglatge i dibuix arqueològic del mateix exhumat durant les excavacions.

‘El Puig Castellar i el poblament ibèric a Santa Coloma de Gramenet. Pla de recerca 2014-2017’, el qual s’inclou en el projecte més ampli d’actuacions iniciades l’any 1997 pel consistori colomenc, té com a objectiu a millorar el coneixement, la conservació i la dinamització social del jaciment, i convertir-lo en un parc arqueològic.

Article anteriorLes noies al poder
Article següentEl Singuerlín surt al mercat

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM