Estovalles amb missatge

25/06/13. Es posa en marxa una campanya de sensibilització als restaurants per fomentar la convivència

25/06/13. “No alimentis al monstre dels rumors, menja-te’l”. Aquesta és una de les idees que es poden trobar a les 20.000 estovalles que cada dia fan servir una trentena de bars i restaurants de la ciutat amb l’objectiu de combatre els prejudicis i afavorir la convivència. L’acció forma part de l’estratègia que la Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius impulsada per l’Ajuntament de Santa Coloma ha engegat per apropar veïns de diferents orígens culturals i trencar amb els estereotips i rumors amb els quals sovint se’ls vincula. Es tracta d’aprofitar les potencialitats d’una ciutat, Santa Coloma, diversa, mestissa i acollidora on conviuen més d’un centenar de nacionalitats diferents.

“Aquesta iniciativa transmet allò que ens uneix a tots, l’estima per la ciutat i, alhora destaca la importància de treballar plegats perquè Santa Coloma continuï sent un lloc d’oportunitats i bon veïnatge”, apunta l’alcaldessa, Núria Parlon (PSC). La campanya, que compta amb la complicitat de les dues associacions de comerciants de la ciutat –ACI i Fondo Comerç-, està adreçada als bars i restaurants ja que són aquests establiments, espais relacionals, de trobada i convivència.

Els cobretaules recullen missatges positius sobre la diversitat, però també dades concretes que desmunten els tòpics i rumors sobre la immigració. Per exemple, que és fals que els comerciants nouvinguts no paguin impostos o que va ser l’any 1977 i no ara quan la ciutat va assolir el màxim nombre d’habitants: 143.232 per 120.593 de l’any 2012.

La campanya de les estovalles antirumors es suma a altres accions que ha impulsat la Xarxa de Valors des de la seva creació l’any 2004. Només al curs 2012-2013 s’han realitzat 150 accions formatives antirumors, sobretot als centres d’ensenyament secundari i en associacions o col·lectiu professionals de la ciutat, en les que han participat més de 1.000 persones.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure