Inici Santa Coloma Notícies Es transformarà en un espai per a vianants un tram del carrer...

Es transformarà en un espai per a vianants un tram del carrer Doctor Pagès

0
76

L’Ajuntament iniciarà la setmana vinent les actuacions per a la transformació en espai de vianants del tram del carrer Doctor Pagès entre la rambla de Sant Sebastià i el carrer Rafael de Casanova. Aquesta regeneració de la cruïlla entre Doctor Pagès, Rafael de Casanova, Mossèn Camil Rosell i Nàpols permetrà millorar la seguretat viària en una zona amb poca visibilitat en un entorn on desenvoluparem el camí escolar a l’Escola Serra de Marina, i guanyar més espai públic per a la vida ciutadana amb bancs i zones d’estada.

La transformació en carrer de vianants d’aquesta zona consistirà en actuacions tàctiques, és a dir, de modificació de senyalització, mobiliari urbà i pintura. Per tant, els treballs sobre una superfície de 1620 m2,amb una duració prevista d’uns quinze dies, consistiran en la neteja i recondicionament del paviment; renovació de la senyalització vertical; pintat de la nova senyalització horitzontal mitjançant grafismes de color sobre la calçada; pintat dels nous passos per a vianants; i col·locació de proteccions amb pilones, nou mobiliari urbà amb seients i bancs, aparcabicicletes i jardineres de polietilè. El pressupost és de 25.067 € (IVA inclòs).

Eixamplar l’espai dels vianants el màxim possible i reconfigurar els passos de vianants existents, aconseguirà equilibrar l’ús de l’espai públic que arribarà a destinar fins a un 40% als vianants, i comportarà una reordenació del trànsit, l’aparcament i els serveis de la zona i una millora de l’accessibilitat.