Es reforcen les actuacions davant la proliferació de paneroles

28/07/2016 – El govern municipal està preparant un seguit d’actuacions davant la proliferació de mosquits i paneroles durant aquests mesos d’estiu. Aquestes reforcen les actuacions que periòdicament ja es realitzen a diferents punts de Santa Coloma.

Als darrers dies s’han detectat un augment de paneroles a la via pública. L’augment de les temperatures i l’actuació, amb bona intenció, d’alguns particulars, ha propiciat la presència d’aquests insectes.

Des del Departament de Zoonosi i protecció d’animals de l’Ajuntament de Santa Coloma es coordina l’acció contra la presència de paneroles, mosquits, rates i escarabats, entre altres, de manera constant. Tot i que la presència i proliferació d’aquestes espècies a la ciutat, cal dir que es dóna el cas a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

En el cas de les paneroles, un cop detectada l’alarma a un punt concret de la ciutat s’activa un protocol en què es coordinen diferents actuacions. Concretament, una empresa especialitzada en control de plagues procedeix a repartir el producte anti-paneroles als embornals. La mort dels insectes triga entre 10 i 15 dies mentre van ingerint als embornals. Posteriorment un equip de la contracta de clavegueram procedeix a netejar amb aigua a pressió per retirar-les.

Des del passat mes de maig s’han realitzat prop de 20 actuacions a demanda dels veïns. A més a més, es revisen periòdicament més de 60 punts. En el cas dels entorn dels mercats municipals, aquesta revisió es fa setmanalment.

Mosquits
D’altra banda, el govern municipal està treballant conjuntament amb la Diputació de Barcelona per tractar d’arribar a una solució més contundent, ja que la proliferació és un fet que afecta tota la província. El fet de què les temperatures arribin als 30 graus i augmenti el percentatge d’humitat afavoreix el creixement de les colònies d’insectes. Per això, la passada setmana es va iniciar diferents accions per tal de frenar la proliferació de mosquits a la zona del riu Besòs en col·laboració amb els Serveis Tècnics de la Diputació de Barcelona. A banda i el marc de la lluita biològica contra els mosquits, l’Ajuntament ha posat en marxa la primera experiència pilot al Parc Fluvial del Besòs d’instal·lació de caixes niu per a ratpenats.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM