Es posa en marxa el programa ‘Jo m’implico’ amb 50 accions pel nou PAM

21/01/2016 – L’objectiu del Pla d’Acció Municipal és aconseguir la implicació ciutadana, sobretot d’aquelles persones que habitualment no hi participen ni donen la seva opinió sobre les millores que necessita la ciutat.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat aquest dimecres el procés participatiu, que ja ha començat, per definir amb la ciutadania el nou Pla d’Acció Municipal (PAM). Amb el lema ‘Jo m’implico amb Santa Coloma’, s’ha previst 50 accions innovadores, a executar de gener a març d’enguany, que tenen com a objectiu aconseguir la implicació ciutadana, sobretot d’aquelles persones que habitualment no hi participen ni donen la seva opinió sobre les millores que necessita la ciutat per afavorir la qualitat de vida dels colomencs i colomenques.

Les 50 accions estan dividides en quatre blocs temàtics del PAM, que giren al voltant de conceptes prioritaris i necessitats de ciutat sobre els quals es demanarà l’opinió de la ciutat. Aquests blocs temàtics són: Ciutat en moviment; Ciutat oberta i solidària; Ciutat per viure i conviure; Ciutat de les persones, i Ciutat del futur.

«El PAM serà el full de ruta i alhora un compromís als ciutadans, on es detallaran les accions i projectes que el govern municipal haurà d’executar en el període de 2016-2019 i que, a la vegada, han de donar resposta a les demandes i prioritats dels veïns», ha recordat l’alcaldessa.

Els Caçadors de propostes
Un dels objectius del procés 2016-2019 és arribar a diferents col•lectius, inclosos els joves. Per aquest motiu, s’ha contractat a cinc estudiants en pràctiques que es convertiran en els ‘caçadors de propostes’ que tindran com a finalitat recollir les propostes i opinions de la ciutadania.

El passaport del PAM
D’altra banda, un dels altres propòsits de les accions de participació del nou PAM és que tinguin una vessant lúdica, per atreure a tot tipus de públic, inclòs el familiar, i alhora les accions siguin un motiu més de convivència. En aquest sentit, s’ha programat un seguit d’activitats publicades en un llibre format passaport amb què es convidarà a la ciutadania a un petit joc per fomentar-hi la implicació. La idea és que cada cop que un veí assisteixi a una de les activitats rebi un segell acreditant aquesta participació. Al final del programa, la persona que tingui més segells tindrà dret a participar en l’activitat ‘Creadors de cuina’, que consistirà en dues trobades gastronòmiques amb xerrades i sopars als restaurants Lluerna i Ca n’Armengol.

Primeres accions de participació
La propera acció tindrà cita aquest dissabte, 23 de gener de 10.30 a 14 hores, a l’oficina de l’OIAC, on es realitzarà l’activitat ‘El PAM que tu has fet’, que consisteix en un recorregut en microbús per punts significatius de la transformació de la ciutat en els darrers anys. L’activitat és gratuïta però cal reservar plaça prèviament al telèfon 93 462 40 57 (de 9 a 14h).

El proper dilluns, 25 de gener, al voltant del Mercat Segarra s’iniciarà l’activitat ‘PAM i comerç’ i la ‘Ruta del petit comerç’, que es farà als mercats i marxants fins al mes de març.

‘El PAM als barris’ començarà el dimecres 27 de gener als barris de Llatí i Riera Alta (districte 2). Aquesta activitat contempla diverses sessions de debats als sis districtes per recollir les propostes dels veïns.

El divendres 29 de gener, a les 19h, la Biblioteca Can Peixauet acollirà una sessió de treball amb representants de les entitats esportives, en el marc del ‘PAM i esport’, per debatre aspectes que tenen a veure amb la pràctica de l’esport.

Recordar que el procés participatiu continuarà fins al 8 d’abril, data en què està previst realitzar un Fòrum ciutadà de cloenda al Saló de Plens de l’Ajuntament. Al web del Pla d’Accio Municipal podreu consultar tot el programa d’activitats i tota la informació relacionada amb la participació en la ciutat.

Article anteriorPunt treballat a Tudela (3-3)
Article següentCap pas enrere

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure