Es destinaran més Mossos a la ciutat per l’augment de delictes

Ahir a la tarda ve tenir lloc una reunió telemàtica de la Junta Local de Seguretat de la ciutat de Santa Coloma, en la que van participar el conseller d’Interior, Miquel Buch, i a qui l’alcaldessa, Núria Parlon, va traslladar la seva profunda preocupació davant l’empitjorament de les dades pel que fa a robatoris en els darrers mesos de la crisi sanitària.

“Aquesta constatació –va dir l’alcaldessa- és compartida amb una important part de la ciutadania i del sector del comerç, que viuen amb preocupació la presència de persones que comenten actes delictius -en una elevada proporció, de fora del municipi- i que estan alterant la convivència ciutadana i el bon veïnatge”. Per això, l’alcaldessa ha demanat al conseller que, de forma immediata i fins que arribin les noves promocions de Mossos d’Esquadra, s’incorporin en tots els torns de treball (matí, tarda i nit) efectius policials de reforç a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Santa Coloma.

Responent a la petició de l’alcaldessa, el conseller Buch s’ha mostrat receptiu, ha compartit la preocupació i s’ha compromès a trobar una solució a curt termini d’increment dels recursos policials i, també, a estabilitzar la plantilla de Mossos d’Esquadra a la ciutat en breu tant punt surti la nova promoció. “Mentre arriben els Mossos definitius a Santa Coloma de la propera promoció, volem demanar recursos extraordinaris de patrulles policials per reforçar la plantilla de Mossos d’Esquadra de la ciutat”, ha dit l’alcaldessa. “Recollim la proposta i treballarem perquè sigui així a banda de que els comandaments policials han de seguir treballant per redreçar la situació el més aviat possible actuant de manera quirúrgica en el territori contra els delinqüents”, ha contestat el conseller.

L’alcaldessa Núria Parlon ha comunicat també al conseller d’Interior i a la resta de membres de la Junta Local de Seguretat que l’Ajuntament, sense ser el responsable directe de la seguretat ciutadana que correspon al cos de Mossos d’Esquadra, que farà un esforç important de millora de la plantilla municipal amb la incorporació dels agents que estan a l’Escola de Policia de Catalunya, però també amb la dotació de serveis extraordinaris en el marc del Pla de Seguretat d’Estiu 2020.

El Subdelegat del Govern, Carles Prieto, la Comissaria del Cos Nacional de Policia i el Comandament de la Guardia Civil, participant a la reunió de la Junta, s’han posat a disposició de l’Alcaldia per incrementar tots els recursos possibles al seu abast i reforçar els operatius conjunts amb la Policia Local per reduir l’activitat delictiva a la ciutat i millorar la sensació de seguretat.

Els operatius policials es continuaran realitzant de manera coordinada entre tots els cossos i es veuran reforçats amb l’increment de la plantilla de Mossos acordat per l’alcaldessa i el conseller d’Interior.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure