Engeguen una campanya de sensibilització per desmuntar PxC

22/07/13. La iniciativa està impulsada per la Comissió 27 de Gener i pretén «desemmascarar» PxC.

22/07/13. La Comissió Antifeixista 27 de gener ha engegat una campanya per fer front el discurs xenòfob de Plataforma per Catalunya (PxC). La iniciativa té com a objectiu últim “fer fora PxC de l’Ajuntament” – actualment, té tres regidors-. Per fer-ho, l’entitat ha anunciat que a partir del setembre recorrerà els barris de la ciutat per parlar amb els veïns i els botiguers i “explicant-los exactament qui són i què hi ha darrera de PxC”.

L’anunci de la campanya es va fer divendres, on es va aprofitar per llegir el manifest “El poble unit contra el feixisme”, al que ja s’hi han adherit una vintena d’entitats, col·lectius i partits polítics, entre ells Iniciativa per Catalunya-Els Verds (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Gent de Gramenet (GG) i Partit Comunista dels Pobles de Catalunya (PCPC). Al manifest també s’hi van sumar organitzacions de fora de Santa Coloma, com Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), entitat que va voler donar suport explícit al manifest i la campanya amb la intervenció a l’acte d’un representant.

La Comissió Antifeixista 27 Gener, formada per individus i col·lectius de Santa Coloma, va néixer l’any 2001 com a resposta a l’intent, per part d’un petit grup, de commemorar l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat el 1939. La resposta de la gent i els col·lectius va impedir aquella concentració feixista i des d’aleshores la Comissió va continuar amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica a la ciutat. Des de la irrupció de PxC a Santa Coloma el 2011, la Comissió ha reprès el seu esperit inicial de lluitar contra el feixisme.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure